avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Conditie obligatorie pentru acordarea garantiei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Conditie obligatorie pentru acordarea garantiei

Va descriu urmatoarea problema cu speranta ca voi primi sfaturi utile pentru a rezolva situatia in care ma aflu.

In urma unei inspectii vizuale a invelitorii Coilprofil/Metigla pe care o detin, am observat ca tabla prezinta urme de coroziune. Efectiv vopseaua tablei s-a exfoliat in mai multe locuri de pe intreaga suprafata.

Tabla este in garantie, au trecut 8 ani din cei 10 pe care Metigla ii garanteaza pentru tabla.

Am facut sesizare la Metigla sa vina sa investigheze. Au venit, au facut poze, am completat un formular de inregistrare a reclamatiei. Dupa 30 de zile am primit urmatoarele raspunsuri:

1. Conditiile de solicitarea a garantiei nu sunt indeplinite pentru ca nu am prezentat certificat de garantie pentru montaj/proces verbal de receptie a lucrarii.
2. In urma inspectiei vizuale au ajuns la concluzia ca tabla este deteriorata din cauza excrementelor de pasare.

Tabla a fost montata in regim propriu, in urma renovarii acoperisului am decis sa schimb si tabla. Cel care mi-a vandut-o, reprezentant Coilprofil/Metigla, mi-a dat certificatul de garantie fara sa-mi spuna ca certificatul de garantie a montajului sau procesul verbal de receptie este o conditie obligatorie pentru acordarea garantiei. Daca acest act este obligatoriu pentru acordarea garantiei practic am un certificat de garantie nul ?
Am vreo sansa de a castiga, daca ii dau in judecata pe cei de la Metigla?
Am vreo sansa sa primesc vreo despagubire ?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
raiderstorm, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o nelamurire in legatura cu garantia pentru urmatoarea ... Stefan91219 Stefan91219 Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu garantia pentru urmatoarea lucrare: Schimbare eternit cu tabla fara a se modifica structura sau forma ... (vezi toată discuția)
Cum rezolva opc-ul o reclamatie elena badea elena badea Am angajat o firma sa achizitioneze si sa monteze tabla pe acoperis, cu care am incheiat un contract prin care mi se da o garantie, la montaj,de 5 ani.Dupa 1 ... (vezi toată discuția)
Contract comercial- obligatie de a face ContSters189303 ContSters189303 Buna ziua, In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul ... (vezi toată discuția)