avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... cum rezolva Opc-ul o reclamatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

cum rezolva Opc-ul o reclamatie

Am angajat o firma sa achizitioneze si sa monteze tabla pe acoperis, cu care am incheiat un contract prin care mi se da o garantie, la montaj,de 5 ani.Dupa 1 an(tabla a fost montata in 2008) au aparut infiltratii de apa pe la incheietura tablei cu cosul de fum.Am contactat firma respectiva solicitand remedierea defectiunii.Aceasta a refuzat total, motivand faptul ca este devina cosul de fum(construit din caramida speciala de cos din argila arsa), si nu garnitura pusa de ei.Fapt care m-a determinat sa fac reclamatie la O.P.C. C-ta.Iata raspunsul de la O.P.C.: "avand in vedere ca opiniile sunt diferite privind infiltratea apei in zona cosului de fum este necesara efectuarea unei expertize tehnice autorizate pentru stabilirea cauzelor in vederea remedierii".
Ce trebuie sa fac mai departe?
Pe cine sa dau in judecata?
Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena badea , utilizator 10:24, 8 Decembrie 2010
Un Comisar de la OPC nu are de unde sa stie daca infiltratiile sunt datorita cosului sau nu.
Solicitati o expertiza tehnica autorizata pe care o prezentati la OPC daca este in favoarea dumneavoastra.
Dupa remedierea deficientelor , ii actionati in instanta pentru recuperarea contravalorii expertizei.
Problema este cand ati facut lucrarea au mentionat ca se excepteaza zona cosului de fum?
Oricum sunt multe cai de atac dar mai intai trebuie stiut care este problema , ce contract ati semnat si cu ce clauze.
Multumesc pentru raspuns.
Cand sa facut lucrarea, conditia firmei in cauza a fost ca, cosul de fum sa fie construit si tencuit, lucrul pe care l-am si facut.Conditia fost pusa verbal, in contract nu se specifica nimic referitor la cosul de fum.
Am semnat un contract care contine: -obiectul contractului este vanzarea si punerea in opera de materiale de constructii pentru lucrari de invelitori, sarpante si terase la constructii; -valoarea contractului care sa achitat in avans 100%;-garantia acordata de vanzator pentru executarea invelitorii cu panouri tip tigla metalica este de 5 ani de la data efectuarii receptiei;-nota speciala in contract :in cazul mansardelor locuibile, recomanda izolarea termica cu vata minerala, lucru pe care l-am si facut nu numai cu vata minerala cu folie anticondens dar si cu polistiren.
Va rog un sfat.Va multumesc.
Calea legala este o expertiza asa cum vi s-a spus de catre reprezentantii OPC.
Din ceea ce spuneti dvs. este vorba de inflitrarea apei pe langa cos si tabla trecand prin garnitura.
Eu va spun cum am rezolvat problema infiltratiilor de apa asemanatoare cu a dvs.
Am bagat 2 tuburi de silicon si n-am mai avut probleme. cu 20 RON cat costa scapati de drumuri si timp pierdut.
Multumesc pentru sfat.Asa este, ar fi mult mai usor sa repar singura.Intrebarea mea este atunci de ce am facut lucrarea cu o firma, adica legal, cand era mult mai usor sa o fac la negru si ma costa mult mai putin, chiar la un sfert din cat am platit ?De ce trebuie sa tac si sa accept bataia de joc? Am sa dau firma in judecata si am sa cer daune morale si materiale.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse izolatie acoperis de deasupra apartamentului Mihaela0201 Mihaela0201 Buna ziua! Cu speranta unei indrumari, va prezint urmatoarea situatie: am cumparat in august 2018 un apartament la ultimul etaj(2) intr un imobil cu data de ... (vezi toată discuția)
Velux mansarde alex1980 alex1980 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc nou construit in 2009 P+3M. Vin cu o problema a proprietarilor de la ultimul etaj care contine si partea de ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse apartament mm.alfz mm.alfz Buna ziua, Am cumparat un apartament in 2016, in 2018 am observat o pata de dimensiunea unei monezi pe tavan (apartament la ultimul etaj). Am ignorat-o, dar ... (vezi toată discuția)