avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintare cu evacuarea lucrurilor de la un proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintare cu evacuarea lucrurilor de la un proprietar care nu detine spatiul

De aproape 12 ani am grija de un apartament in care a locuit doamna D care a decedat acum 12 ani. Doamna decedata D nu are deocamdata mostenitori care sa-si fi manifestat dreptul la mostenire. Cu doamna D am vecini in case cu curtea comuna, locuind amandoi acolo din anul 1996 initial cu chirie la stat si incepand din anul 2000 in apartamente cumparate cu Legea 112. In toti acesti ani am avut grija de apartamentul doamnei D si am inceput inclusiv lucrari de renovare, schimbarea tuturor instalatiilor electrice, sanitare, etc. pe care le-am oprit acum 7 ani din motive financiare. In orezent am si mai multe lucruri depozitate in respectivul apartament, inclusiv frigider, aragaz, masa si pat.

De curand a aparut cineva care este proprietar al apartamentului de la etajul casei (casa respectiva are 2 apartamente) si care pretinde sa ca nu am niciun drept pentru apartamentul doamnei D si sa imi evacuez lucrurile depozitate acolo. Vrea de asemeni sa imi interzica accesul amenintand ca va schimba yala usii de la intrarea in casa, intrare care este comuna pentru cele 2 apartamente.

Ce pot sa fac, am investit destul de mult bani in renovarea apartamentului respectiv, chiar daca nu am terminat lucrarile. Mi se pare abuziva cererea noului proprietar al apartamentului de la etaj atat timp cat nici el nu are niciun drept asupra apartamentului de la parter.
Cel mai tare a derajeaza faptul ca spune ca va schimba yala de la intrarea comuna a casei, acest lucru putandu-mi face imposibil accesul catre lucrurile mele din apartament.
Eu am tot sperat sa apara mostenitori ai doamnei D de la care sa pot cumpara apartamentul, tinand cont si de investitiile mele facute acolo.

Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face, are dreptul proprietarul de la etaj sa imi interzica accesul pe usa casei atat timp cat el a venit de curand si nu detine in proprietate apartamentul de la parter?
Cat conteaza perioada lunga de timp (peste 12 ani) in care am avut grija de apartament, lucrarile de renovare facute de mine intre timp si faptul ca am lucruri acolo si am fost singurul care a folosit apartamentul?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
stefb, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecinul din casa de alaturi ocupa apartamentul casei de la parter desi nu este proprietar alexberi alexberi Este vorba de o casa cu 2 apartamente, cel de la parter cumparat pe legea 112 si cel de la etaj retrocedat la care sunt in prezent proprietar. In ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)
Uscatoria. xzy xzy Blocul in care locuiesc are 8 scari a cate 7 etaje + parter. La fiecare etaj exista cate o uscatorie de 2m/4m. La 7 scari din cele 8 aceasta uscatorie exista ... (vezi toată discuția)