Este vorba de o casa cu 2 apartamente, cel de la parter cumparat pe legea 112 si cel de la etaj retrocedat la care sunt in prezent proprietar.
In apartamentul de la parter vecinul din casa de alaturi pretinde de ani buni ca este proprietar. Acolo si-a depozitat niste lucruri (frigider, masa, etc.) si inceput niste lucrari de renovare pe care le-a oprit brusc acum 7 ani. Apartamentul nu este insa locuibil, nu are apa, curent, gaze intrucat lucrarile de renovare s-au oprit. Apartamentul nu are nici usa iar diverse lucruri sunt depozitate incontinuu pe scara de access catre apartamentul meu de la etaj.
Intrucat exista suspiciunea ca respectivul vecin nu este de fapt proprietar al apartamentului de la parter si pentru ca sunt sunt necesare lucrari de reparatie la acoperis care trebuiesc platite de catre ambii proprietari ai celor 2 apartamente din casa i-am intrebat si cei de la politie despre proprietarul apartamentului de la parter iar acestia mi-au comunicat ca proprietarul apartamentului de la parter apare ca fiind decedat.
Ce pot sa fac ca sa impiedic accesul vecinului in casa? Din partea mea mi-as dori ca respectivul sa nu mai aiba access in casa, atat timp cat nu prezinta autoritatilor un act de proprietate pentru apartamentul respectiv.
Cine v-a comunicat să și scrie și să semneze. Dacă vreți să aflați cine e proprietarul, verificați la cartea funciară. Faceți o cerere de informare, plătiți taxa și veți avea răspunsul. Mai sunt și alte posibilități, dar asta e cea mai simplă
Intrebarea este cum sa procedez din punct de vedere juridic pentru a impiedica accesul vecinului in apartamentul in care nu este proprietar insa in care si-a lasat diverse lucruri si a inceput lucrari de renivare sistate cu 7 ani in urma.
Faptul ca vecinul nu este proprietar pe apartamentul de la parter este confirmat de politie, care a facut verificari si a confirmat ca o persoana decedata este proprietar. In acelasi timp nici eu nu sunt proprietar pe apartamentu de la parter, insa sunt coproprietar pe usa de la intrare si casa scarii.
Deci intrebarea e legata de procedurile juridice prin care sa impiedic vecinul sa mai intre in casa in care nu are niciun drept.
N-ați vrea dvs. să vă informați în condiții de confidențialiate!?
Dacă vreți un coplătitor pentru repararea acoperișului, începeți de la primărie. Căci nu există bunuri fără stăpân. Ori are mortul moștenitori, ori moștenește comuna, orașul, municipiul, după caz.
Mansardare pod bloc
TMana
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)