avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... INTREBARE REFERITOARE LA CONTRACT LISING
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

INTREBARE REFERITOARE LA CONTRACT LISING

Buna!

Daca puteti, va rog sa/mi raspundeti....
Am facut un contract lising pentru un autoturism cu o firma privata.
Durata lisingului este de trei (3) ani adica (36 luni).
La data semnarii contractului, autoturismul avea 2 ani si cind am primit desfasuratorul pentru plata ratelor, am constatat ca rubrica la asigurare are aceeasi suma pe toata durata lisingului. Valoarea autoturismului scade in fiecare an.
Prima de asigurare este aceeasi si in prima luna a platii ratei si in ultima luna, luna 36.
Intrebarea mea este, daca societatea procedeaza corect?
Cunosc faptul ca in primele 12 luni de lising societatea respectiva a platit asigurarea pentru autoturism suma de 127 euro/luna, iar pentru urmatoarele 24 de luni societatea plateste suma de 66 euro/luna.
In total societatea de lising ne factureaza pe perioada de 24 luni 1464 Euro in plus, suma pentru care nu ne ofera nimic.
Mai am o intrebare.
Dupa cunostintele mele lisingul este ca un credit bancar.
La fiecare credit bancar sint mai multe coloane.
In prima coloana a desfasuratorului este specificata suma restanta de platit ca lising.
In a doua coloana este trecuta asigurarea.
Iar in a treia coloana este trecuta dobinda.
Nu inteleg, cum dobinda este egala si in cazul cind mai ai de platit 36 de luni si in cazul cind mai ai de platit 7 luni.
Mi se pare incorect sa platesti dobinda de 112.50 euro/luna si pentru 13500 euro si tot 112.50 euro/luna pentru suma de 3500 de euro.
Care este baza legala, dupa care o societate de lising poate aplica dobinzile pe care le practica?
Dobinda calculata este egala pe toata durata lisingului.
Intrebarea mea este, daca este legal calculata dobinda, ea avind valoare de 112.50 Euro/luna si in prima luna si in ultima luna(luna 36), in cazul in care si rata pentru autoturism este egala, ea fiind de 275 euro/luna.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgu , utilizator 09:58, 10 Iulie 2006
Buna ziua,

In ceea ce priveste asigurarea, pot sa va dau un raspuns la aceasta intrebare intrucat sunt asociat la o firma de intermediere in asigurari: In primul Rand, Societatea de Leasing nu este autorizata sa factureze/intermedieze asigurarea casco pentru dumneavoastra, intrucat intermedierea in asigurari este obiect unic de activitate.
Societatea de asigurari apeleaza asadar la un agent sau broker autorizat sa intermedieze asigurarea dumneavoastra, iar asta inseamna ca nu sunteti deloc obligat sa platiti si sa folositi asigurarea oferita de societatea de leasing. Sunteti liber sa gasiti orice asigurator doriti, trebuie doar sa va faceti clar inteles de catre reprezentantii societatii de leasing.
In ceea ce priveste micsorarea treptata si periodica a sumei asigurate aveti completa dreptate atunci cand afirmati ca rata de prima trebuie sa scada in fiecare an, aceasta regula fiind aplicata de orice societate de asigurare.
In cazul in care nu sunteti multumit de conditiile de asigurare oferite, as putea sa gasesc o oferta mai buna pentru dumneavostra in cazul in care va hotarati sa apelati la societatea de intermediere la care sunt asociat.
Cu stima,
George

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata la contract de leasing kempes64 kempes64 Buna, Am incheiat anul trecut un contract de leasing pentru un autovehicul, am platit 13 rate si acum asi vrea sa rambursez toata suma.Voi achita un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing camely07 camely07 Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)
abuz maxada2006 maxada2006 Sint propietarul unui autoturism leasing, de fapt am fost,am platit in avans ratele si urma sa treaca autoturismul din propietatea unicredit in ... (vezi toată discuția)