avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Depunere candidatura pentru ocuparea functiei de primar
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Depunere candidatura pentru ocuparea functiei de primar

Buna ziua! Am o nedumerire legata de aspectul depunerii candidaturii pentru ocuparea functiei de primar. Asadar, ma intereseaza sa stiu daca este permis ca un consilier local care face parte dintr-un anumit partid politic sa-si depuna candidatura pentru ocuparea functiei de primar din partea altui partid politic, diferit de cel din care face parte in prezent? Ma interereseaza, in special, daca exista vreo obligatia a acestuia fata de partidul vechi sau fata de cel in care doreste sa intre. Si, de asemenea, vreau sa stiu daca trebuie sa ai totusi o vechime in partidul din partea caruia vrei sa candidezi. Mentionez ca nu am gasit text de lege care sa reglementeze aceasta situatie.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
Diana Schiau, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! din legea 67/2004 art.4 (2) pot candida numai ... Vaduva mihaela Vaduva mihaela Buna dimineata! Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a candida la alegerile locale zugravu catalin zugravu catalin un consilier in functie membru al unui partid politic poate sa-si depuna candidatura pentru functia de consilier local din partea altui partid fara sa asi dea ... (vezi toată discuția)
Alegerile locale 2012 - candidat independent la functia de primar Gheorghe Giura Gheorghe Giura Poate candida ca independent la functia de primar o persoana care nu are domicililul in localitate de cel putin 3 luni de zile? O persoana aflata pe lista de ... (vezi toată discuția)