avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale falimentul si garantia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

falimentul si garantia

firma debitoare este in faliment declarat - sediul -italia
in urma inscrierii pe lista de creditori , tribunalul din italia ne-a admis cererea pentru intreaga suma ...

problema este urmatoarea .... avem in depozitul nostru produse ale firmei falimentare retinute drept garantie ... iar lichidatorul insista sa le livram in italia pt a le vinde si din suma rezultata sa ne plateasca
pe scurt este vorba de un contract lohn - prelucrare produse textile , ei ne-au trimis tesatura , noi am confectionat , in depozitul nostru se afla atat produse confectionate cat si tesatura

noi nu am vrea sa livram "garantia " de teama ca nu vom primi nimic / intreaga suma datorata ....
inca de la inceput le-am exprimat pct nostru de vedere ca nu vom livra decat dupa ce vom primi intrega suma datorata
ei insista sa livram si ca vom fi platiti cu prioritate din suma rezultata ...
ce putem face ?
le putem solicita o compensare , sa retinem produsele in contul datoriei ?
le putem respinge in continuare propunerea de livrare si sa trecem noi la vanzare ? avem titlu exceutoriu pt suma - am putea cere sechestru pe produse aflate la noi si organizarea vanzarii aici ?
daca le livram ce garantie mai avem ca vom recupera suma ?

daca considerati ca se poate pune capat acestui conflict prin compensare ce forma ar trebui sa imbrace aceasta ? an act aditional la contractul initial ? un contract propriu-zis incheiat cu lichidatorul ?

Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
ENGFULL, utilizator

Alte discuții în legătură

Falimentul si garantia mobiliara ENGFULL ENGFULL cum trebuie procedat in cazul in urmatoarea speta debitorul este declarat in faliment creditorul are facturi emise si neincasate de 70.000 Euro , pentru ... (vezi toată discuția)
Falimentul ENGFULL ENGFULL sunt creditor al unei firme aflata in faliment ( e drept in firma e din franta ) nu am primit adresa de inregistrare pe lista de creditori , insa am procurat ... (vezi toată discuția)
Criza financiara si prb contractuale ENGFULL ENGFULL buna ziua as vrea sa stiu la nivel infromativ si cu caracter general ce masuri trebuie intreprinse in cazul in care partenerii contractuali nu mai achita ... (vezi toată discuția)