avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren - schimbare tarla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren - schimbare tarla

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: doresc sa vand un teren dobandit in urma cu 15 ani, prin act de partaj. In perioada aceea, terenul apartinea de comuna X si avea un anumit numar de tarla, intre timp apartine de comuna Y si se regaseste in alta tarla.

Atunci cand am facut cadastrul, acum 3 ani, persoana care a facut planul de amplasament a trecut corect comuna Y, dar a pastrat vechiul numar de tarla din comuna X.

Am apelat la OCPI pentru rezolvarea problemei. Acestia au emis o adresa prin care au confirmat ca este asa cum spun. Cu aceasta adresa m-au trimis la notarul care a facut actul de partaj (corect la vremea aceea) pentru a face rectificarea mai intai in actul de proprietate, inainte de a schimba ei in sistem. Notarul a spus ca poate face modificarea dar va trebui sa platesc cca 400 lei.

Credeti ca exista vreo solutie mai simpla? Ar fi legal ca, in baza adresei de la OCPI, sa se faca actul de vanzare-cumparare fara a rectifica actul de partaj de acum 15 ani? Cum as putea rectifica si planul de amplasament, avand in vedere ca persoana care l-a intocmit a decedat intre timp?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
Panciu, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema schimbare tarla Panciu Panciu Buna ziua, Am urmatoarea problema: doresc sa vand un teren dobandit in urma cu 15 ani, prin act de partaj. In perioada aceea, terenul apartinea de comuna X ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)