avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pt 30 zile, ...

Buna ziua.
Mi-a fost suspendat permisul de conducere pt 30 zile, pentru ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, am primit dovada de 15 zile care a expirat pe 21.07.2020 fapta sa petrecut fara alte incidente sau abateri,sunt pentru prima data in aceasta situatie si nu stiu daca trebuie sau nu sa sustin acel examen 13 din 15 am incercat sa iau legatura cu cei de la Brigada Rutiera Bucuresti dar vad ca nu au bunavointa sa rapunda nici la telefon dar nici la email...(am citit articolul privind acest examen si tinand cont ca nu au fost urmari a faptei mele teoretic nu ar trebui sa dau testul dar as vrea sa fiu sigur)

Cu respect
Florin!
Cel mai recent răspuns: Mitaflorin , utilizator 10:19, 23 Iulie 2020
Fiti sigur. Nu trebuie sa dati examenul, in primul rind, pentru ca nu aveti ce reduce.
Pentru convingere:
Articolul 106^1 din OUG 195/2006
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

Daca produceati pagube, primeati 60 de zile suspendare.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, utilizator
Ok va multumesc din suflet o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permisul suspendat 90 zile pentru alcool Întrebare: e obligatoriu sa dau testare ca sa mi-l dea dupa ce expira perioada de suspendare ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de ... mari18ro mari18ro Buna ziua! Pe data de 25.07.2020 mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile,pe data de 24.08.2020 l-am recuperat. Astăzi 11.10.2020 mi ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul ... ionica.taslovan17@gmail.com ionica.taslovan17@gmail.com Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul de conducere, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, pe ce perioadă mi se v-a ... (vezi toată discuția)