Abuz al bancii: In anul 2009 am deschis un depozit la CEC Bank cu dobanda de 6% cu o suma maricica de bani. Depozitul era fara cont curent atasat. Banca prin 2011 a modificat produsul in sensul ca a creat 2 dobanzi diferite, pentru depozitele cu cont curent fiind o dobanda decenta apropiata de dobanda pietei iar pentru depozitele fara cont curent atasat dobanda a fost setata la 0.0001%, deci aproape 0. Nu am fost notificat si nu am stiut de acest lucru (banca sustine ca a notificat). Acum m-am trezit ca am aproape aceeasi bani in depozit dupa 9 ani. Am pierdut enorm cu inflatia.
Ce fel de cerere se poate introduce in instanta ? (actiune in raspundere delictuala, cerere de indreptare materiala, etc) Care este termenul de introducere a cererii? Este un abuz?
Cererea o introduce avocatul angajat în urmă unei consultații.juridice în care prezentati acte,discutati etc.Sper ca nu va imaginati ca puteti face demersuri singura nu este vorba despre o amendă de circulație care se contesta cu modele tip(visul justitiabilului roman)ci de un proces ce necesita un grad de specializate ridicat.Indreptarea de eroare materiala nu are nici o legatura cu procedurile/actiunea dvs ,este ca si cum comparați mere cu ozn-uri.Inainte de a demara orice demers solicitați opinii de specialitate la prima vedete sansele depind de dovedirea notificării sau nu de către banca a schimbării tipului de cont.