avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua! Soțul meu, șofer de Tir fiind, în data ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua! Soțul meu, șofer de Tir fiind, în data de 5 februarie ...

Bună ziua! Soțul meu, șofer de Tir fiind, în data de 5 februarie a suferit un grav accident într.o parcare, în timp ce își efectua paua de 45 de minute. A fost strivit între cabina lui, în timp ce își curăța parbrizul, și remorca altui camion care efectua manevra cu spatele. Respectivul a părăsit locul accidentului și soțul meu nu a reținut numărul de înmatriculare, doar ca era un camion de Lituania. În data de 28 aprilie, noi, familia am mers în Franța pentru a.l externa. În data de 10 iunie a ieșit de la ITM, Am. Pentru că a fost foarte grav accidentat, fractura de bazin a avut mai multe complicații, având nevoie în continuare, și în țară, de intervenții chirurgicale și îngrijiri medicale, efectuând.le în spital privat, din cauza pandemiei nepreluându.l nici un spital de stat. El beneficiază și în momentul actual de concediu medical. Întrebarea mea către dumneavoastră este urmatoarea: CNPP îi poate deconta cheltuielile spitalicești pe baza facturilor? Menționez, cheltuielile din țară la spitalul privat. Sau cine îi poate deconta aceste facturi? Se încadrează în articolul 18? Vă rog, lămuriți.mă, ce drepturi are după atâta suferință și chinuri! Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
Stoican Maria Magdalena, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:31, 25 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Evenimentul fiind declarat ca AM de catre ITM, sunt aplicabile prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP,
-art. 4 (1) Prin asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale răspunderea civilă a persoanei fizice sau juridice pentru prestaţiile prevăzute în prezenta lege şi pentru care s-a plătit contribuţia de asigurare este preluată de asigurător.
(2) În situaţia în care se face dovada unor prejudicii care nu sunt acoperite prin prevederile prezentei legi, în mod subsidiar şi complementar, intră în funcţiune răspunderea civilă, potrivit dreptului comun.
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul
la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Trifan costel Trifan costel Buna am avut un accident la munca miam tăiat un deget si al doilea strivit unu care a fost strivit sa vindecat cam70 la sută iar cel tăiat și strivit ... (vezi toată discuția)
Sunt in cm cod indemnizație 03,accident de munca si as dori ... Grigoroiu ileana Grigoroiu ileana Sunt in CM cod indemnizație 03,accident de munca si as dori sa fac un RMN , cine il poate asigura/plati( firma sau casa de pensii) daca am 2 luni de cand m-am ... (vezi toată discuția)
Accident munca Bosancean Gabriela Bosancean Gabriela Medicatia luata urmare a unui accident de munca trebuie rambursata de catre angajator sau e in.sarcina angajatului?? (vezi toată discuția)