avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire ceruta de stră-strănepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire ceruta de stră-strănepot

Bună ziua, am o speță legată de succesiune. In anul 1955, la moartea proprietarului, ramane in casa parinteasca o fiică din cei 5 copii impreuna cu sotul. Nu se fac acte de proprietate, casa este administrata până în prezent de fiica, acum în vârsta de 88 ani, ramasa vaduva. Ceilalti 3 frati si o sora au decedat. Nepotul de bunica al surorii revendica in prezent o parte din casa care in acte a apartinut strabunicului dar in fapt a fost locuita si administrata in ultimii 65 de ani de sora bunicii lui. Două intrebari: este indreptatit sa primeasca ceva si daca da, care e cota? Cum poate fi trecuta proprietatea pe numele femeii care locuieste acolo de 65 de ani? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
Marius Jeler Intreprindere Individuala, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Mostenire??? Andreea56 Andreea56 Acum 6 ani a decedat bunicul, nu s-a facut succesiune. Bunica a decedat cu mai multi ani inaintea bunicului. Au fost 3 surori (fiicele lor), dintre care mai ... (vezi toată discuția)
Testament sashavr sashavr Buna seara. Stimati domni va rog sa ma ajutati in urmatorul caz succesoral. Mentionez ca provin dintr-o familie cu 7 copii (4 baieti si 3 fete). In casa ... (vezi toată discuția)
Facerea de bine.......... ALEXANDRUFL ALEXANDRUFL Stau si ma gandesc si nu-mi vine sa cred..., dar sa incep cu inceputul. Bunicii mei au decedat, bunica in 1973, bunicul in 1975. In timpul vietii acestia ... (vezi toată discuția)