avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul meu de lucru a fost redus de la 5 zile la 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul meu de lucru a fost redus de la 5 zile la 4 zile

Programul meu de lucru a fost redus de la 5 zile la 4 zile adica de luni pana joi din cauza pandemiei. Saptamana trecuta am fost chemat la lucru si a cincea zi adica vineri. .Mi s-a spus ca voi fi pontat normal 8 ore desi am semnat ca programul meu de lucru pe luna in curs este de 4 zile pe saptamana. A fost legal sa fiu chemat la lucru si sa fiu pontat 8 ore ? Sau trebuia sa fiu pontat ca ore suplimentare fiind in afara programului de lucru ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 28 Iulie 2020
Constituie "munca nedeclarata" si ,totodata, contraventie , primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat.

In acest sens, daca angajatorul nu a emis decizie de incetare a suspendarii c.i.m., risca sa fie sanctionat contraventional de catre ITM pentru faptul ca v-a chemat la munca in perioada in care aveati contractul individual de munca suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu 8 ore program inegal dar in pontaj e cu 11 ore TothAster TothAster Buna ziua, daca avem facute CIM cu 8 ore program inegal specificat, dar cei care au acest CIM, lucreaza in bar-restaurant de tip fast food si lucreaza cate ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca timp partial nagyjudith nagyjudith Avem un caz de angajat cu 4 ore in functia de laborant facultate, care este prezent la servici conform orarului facultatii, adica in fiecare zi intre alte ... (vezi toată discuția)