avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar

Dacă în aprilie 2017 am fost condamnat la 1 an cu suspendare și 2 ani de supraveghere, când voi putea avea cazierul curat? In aprilie 2019 am terminat cu bine perioada de supraveghere.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2020
Marius3232, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius3232 , utilizator 15:06, 30 Iulie 2020
Daca fapta este dupa 1 februarie 2014, in aprilie 2022.
Daca fapta este savarsita inainte de 1 feb 2014, v-ati reabilitat de drept in aprilie 2019.
Fapta a fost în noiembrie 2015. Nu se poate face nimic pentru a avea cazierul curat mai devreme de aprilie 2022?
Nu, pt ca acestea sunt dispozitiile legale.
Cf. noului cod penal, reabilitarea de drept opereaza la trecerea a 3 ani de la data implinirii termenului de supraveghere.
Am inteles, mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier preda2017 preda2017 In luna 08.2015 am fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pt inselaciune fara termen de proba.cand imi pot reabilita cazierul? Multumesc (vezi toată discuția)
Curatare cazier BogdanTa BogdanTa Buna ziua, Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare.Am platit cheltuielile de judecata dar nu si ce daunele in intregime.Dupa cei 2 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)