avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună ziua! Am o întrebare de adresat. Un prieten acum mai mulți ani prin 2006 a făcut un împrumut de 2500 RON. La acea vreme a achitat înapoi camjumatate de suma (are și chitanțele și contractul). După nu a mai plătit, nu știu exact ce s a întâmplat. Dar nu ia venit niciodată vreo scrisoare de la Kruk... S-a trezit cam de acum o luna cu o executare silita pe mașină.... După pe apartament... Cu o suma de 4200 RON. Acum i a scris doamne executor Bej Adina Maria Plăcintă ca va plătii pe luna o rata de 200 RON. Pana la achitarea debitului. Ieri s-a trezit cu un email de la dansa ca a luat contact cu acest creditor investcapital ca dacă va da 500 ron/luna + 1000 RON garanție va cădea la un acord sa putem circula cu mașina, deși mașina e în fata blocului. Aaa subliniez ca prietenul nu are venit. Se poate asa ceva? Mie îmi pare ceva putred ca să tragi de om în acest fel ca de un câine mort. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 20:10, 1 August 2020

Aaa și încă o întrebare, am înțeles ca datoria se poate prescrie / anula.... Dacă timp te 3 sau 5 ani nu ai primit nimic, nici o executare nimic. Țin sa menționez ca nu a primit nimic din 2006.... Tocmai luna trecuta anul 2020 s-au găsit sa îl hartuiasca cu tot felu de executări. Se poate face ceva? Mulțumesc
Nu trege de el ca de un caine mort, ci ca de un om viu, ca sa isi recupereze banii.
Daca l-ar fi interesat problema pe prietenul dvs, trebuia sa fi depus contestatie la executare si scapa de problema, acuma.. e bun de plata.
Poate circula cu masina ca nu ii interzice nimeni, nu are de dat nicio garantie, decat daca vrea sa o pastreze, sa nu se ajunga sa i se vanda.
Sa vb cu executorul si sa dea cati bani poate.
Făcuse deja o înțelegere pentru a plăti 200 RON /luna. Având în vedere ca nu lucrează (nu cu carte de munca) și are și un minor în întreținere.... Ei au venit cu acea propunere?.... Deci sa înțeleg ca nu se mai poate face nimic decât sa plătească.
Din ce spuneți, reiese că pentru moment nu mai poate scăpa de executare silită. Dacă nu are de unde, nu plătește momentan, că nu răspunde penal pentru datorie. Dar pe cale civilă probabil va fi urmărit ani de zile.
Au stabilit o rata de 200 RON pe luna la debitul pe care îl are de 4200 RON. Un angajament de plata. Cu care a fost de acord, e un om de bună-credință și a zis sa scape de datorie sa nu mai vina amenințări cu executări. Zis și făcut. A doua zi a primit email de la acest birou al executorului cum ca au luat contact cu creditorul ( Investcapital) și ei sunt de acord sa scoată de sub sechestru mașina în schimbul ratei de 500 RON pe luna + 1000 RON avans (ținând cont ca prietenul meu a menționat ca nu are venit și un minor în întreținere). Vehiculul nu este ridicat, este în fata blocului, dar întrebarea mea, nu cumva acesta este un abuz în condițiile în care el a fost de buna credință și vrea sa plătească datoriile, iar ei știu ca nu are venit + un minor, cum pot cere sumele astea? Mulțumesc de raspuns

Dapix a scris:

Din ce spuneți, reiese că pentru moment nu mai poate scăpa de executare silită. Dacă nu are de unde, nu plătește momentan, că nu răspunde penal pentru datorie. Dar pe cale civilă probabil va fi urmărit ani de zile.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o problemă cu executare silita, datorii ... Daczo87 Daczo87 Bună ziua,am și eu o problemă cu executare silita, datorii la banca. Am o executare silita și executorul a pus sechestru pe mașina,in luna februarie 2024 ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare - factura orange qwdfbn34 qwdfbn34 Firma de recuperare - Orange factura Salut! In anul 2010, mi-am pierdut telefonul (pe abonament), si m-am trezit cu o factura de 1000 de RON. Am luat ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie de intretinere nneiberr nneiberr Buna ziua,am aflat de la banca ca am o oprire pe cont in valoare de 15000 ron.. de catre un executor judecatoresc...l-am cautat pe net ...am gasit nr. l-am ... (vezi toată discuția)