Au stabilit o rata de 200 RON pe luna la debitul pe care îl are de 4200 RON. Un angajament de plata. Cu care a fost de acord, e un om de bună-credință și a zis sa scape de datorie sa nu mai vina amenințări cu executări. Zis și făcut. A doua zi a primit email de la acest birou al executorului cum ca au luat contact cu creditorul ( Investcapital) și ei sunt de acord sa scoată de sub sechestru mașina în schimbul ratei de 500 RON pe luna + 1000 RON avans (ținând cont ca prietenul meu a menționat ca nu are venit și un minor în întreținere). Vehiculul nu este ridicat, este în fata blocului, dar întrebarea mea, nu cumva acesta este un abuz în condițiile în care el a fost de buna credință și vrea sa plătească datoriile, iar ei știu ca nu are venit + un minor, cum pot cere sumele astea? Mulțumesc de raspuns
Dapix a scris:
Din ce spuneți, reiese că pentru moment nu mai poate scăpa de executare silită. Dacă nu are de unde, nu plătește momentan, că nu răspunde penal pentru datorie. Dar pe cale civilă probabil va fi urmărit ani de zile.