avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pensie de intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pensie de intretinere

Buna ziua,am aflat de la banca ca am o oprire pe cont in valoare de 15000 ron..
de catre un executor judecatoresc...l-am cautat pe net ...am gasit nr. l-am sunat
lam interogat ca nu am primit nici o notificare si nici somatie...dupa 2 zile solicit sa-mi trimita pe mail somatia...am primit-o avind termen de plata o zi...dar nici un drept de contestatie pe ea. Am platit toata suma in 3 ore de la comunicare pe mail in valoare de 15.000....creanta era conform hotariri jud. 11200 ron....iar onorariu executorului 3800 ron....Eu nu sunt de acord suma colosala perceputa de executorde 3800 ron ....deoarece nu am primit nici o notificare din partea lui...iar alt aspect extrem de dubios nu a vrut sa se uite pe chitantele mele in care i-am spus ca am platit catre creditor o parte din bani + o suma mult mai mare care depaseste creanta pe numele persoanei aflate in intretinere.Aceasta suma reprezenta pensie intretinere minorul avind 17 ani mi-a solicitat sa-i dau bani in cont caci mama lui nu-i da bani nici macar alocatia...de 42 ron si doreste bani lui...1.Este legal cum a procedat executorul sa-mi faca propire pe cont fara notificare. 2. Suma oprita ca onorariu nu trebuia sa fie conform legi 10 % din creanta ? 3.Daca pe somatie nu mi-a dat ocazia sa pot face contestatie la executare cum pot contesta onorariul urias pe care la pretins. 4. De ce nu verifica chitantele mele in care justific plata catre creditor si ma trimite in instanta sa recuperez bani deschizind proces creditorului ? 5.Cui ma adresez
pentru micsorarea onorarilui pretins si platit executorului...contestatie la executare pe micsorarea onorarului pina la 500 ron...sau un proces separat impotriva executorului pentru abuz si obtinerea de foloase necuvenite deoarece am solicitat scaderea onorarului. 6. Plingere la politie contra executorului pt. umflarea onorarului...am vazut o lege si un tabel care prevede plafoanele maxime...si faptul ca nu-l intereseaza chitantele mele ( am lasat totusi un rind de copii la angajati ) 7. Pot da in judecata pe motiv de inselaciune pe creditor,avocata acesteia si executorul deoarece cred ca s-au constituit intr-un grup infractional eu aducindu-le la conostinta si stiind ca am platit pensia de intretinere...iar grupul respectiv ma trimite in instanta....? Sper ca cineva sa-mi dea un sfat o indrumare profesionista sa rezolv acesta problema fiind presat de timp. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:47, 15 Noiembrie 2014
Nu trebuie sa va dea executorul dreptul sa contestati, il aveti prin lege.
In afara de onorariu care e de max 10%, sunt si cheltuieli de platit.
pensia nu se achita minorului personal, ci parintelui cu care locuieste pt ca acesta ii administreaza.
faceti deci, contestatie.
gi-jane2 a scris:

In afara de onorariu care e de max 10%, sunt si cheltuieli de platit.

Asa mari sunt cheltuielile? Creste suma de plata de la 1500 lei la 3800 lei?

Multumesc pentru raspuns....astept miine dimineata sa vad procesul verbal..si atunci fac contestatie ....tot la sectorul 3 unde este cauza...?
Este usor pe forum sa-i administreze mama....care are salariu de 3000 ron si 400.000 ron la banca si singurului copil il santajeaza cu bani pe care i se cuvin copilului ...refuza sa-i platesca sportul face fotbal si se plateste antrenamentul,jocul oficial,medicul la joc, echipamentul,cantonamentul im Franta 3000 ron,recuperarea de 2 ori pe saptamina la spa,bani de buzunar la sfirsitul saptamini 50 ron...cheltueli lunare minim 1000 ron pe care refuza sa-i recunoasca iar instanta se face ca nu vede in noul cod faptul ca ambi parinti trebuie sa aiba contributie pensie intretinere fixata in bani...caci atunci cind goneste minorul din casa...ea ramine si cu bani de pensie platiti de mine si eu cheltui si cu minorul....si de unde bani eu nu am servici si nici venituri iar instanta mi-a fixat o pensie de intretinere
de 1000 ron/luna...
Trebuie sa existe un motiv pt care a fixat 1000 pensie, apoi ar fi trebui sa cereti sa platiti in natura aceasta pensie, sa impartiti cheltuielile.
Daca nu aveti venituri, cereti sa se stabileasca pensie raportat la salariul minim.

Si adevarat, cheltuielile nu ar trebui sa fie atat de mari.

Alte discuții în legătură

Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita - onorariu executor z3usss z3usss cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj?? este 10 la suta din suma datorata + ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare blitzmate blitzmate buna seara am avut un proces in urma caruia am avut de platit o suma de bani, creditorul avand ipoteca pe apartamentul meu... s-a ajuns la executare silita... ... (vezi toată discuția)