avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - onorariu executor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - onorariu executor

cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj??
este 10 la suta din suma datorata + TVA sau se calculeaza dupa Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012???
nu de alta dar nu reusesc sa inteleg cum de la o sulta de 82000 am ajuns sa platesc executorului 12400 Ron??
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 08:52, 25 Noiembrie 2013
Daca suma aceea este DOAR onorariul, este f mult, e aproape dublu decat maximul legal (art. 39 din legea 188/2000). Vedeti exact ce este aceasta suma, daca mai cuprinde si altceva (cheltuieli procedura, onorariu expert, avocat etc.). Trebuie sa va fi fost comunicata o incheiere de cheltuieli de executare (sau proces verbal, daca dosarul e pe procedura veche).
tabelul arata cam asa: 8200 executor(fara tva) + 2000 avocat(aici is cu tot cu tva) + taxa timbru etc 50 ron+ celelalte cheltuieli de 200 ron(le-am adunat eu sa nu stau sa le enumar) rezultaun total cu tva 12400 ron.
intrebarea mea este de unde si pana unde a scos el acei 8200 RON onorariul lui...cand maximu are 6300 ron + acel 1 procent din ce depaseste 100000 ron. eu am sa dau sulta 82000 si sa isi ia bunurile ce i le-a dat instanta in val de 11000 ron plus cheltuieli de judecata in val de 5600 ron deci nu depaseste 100000 ron la total sume chiar daca bunurile sunt in casa deci le poate lua oricand. mie imi convine sa faca greseli asa il mai ametesc pe disperatu de fost sot sa nu ii dau banii ca ii bat altii cu executari la usa lui si sa il apuce disperarea nu ar fi chiar rau asa.mai bine platesc cautiuni de cate 5500 ron si trag de timp sa il apuce disperarea caci stiu ca are nevoie mare de bani.
scuze ca am deviat de la subiect. acei 8200 ron ma intereseaza ce e cu ei. dosarul este din 2011 si s-a terminat acum in august. executarea a fost ceruta pe data de 11-11-2013 deci e dupa noua procedura nu?? atunci cei 8200 ron de unde sunt totusi
Va spun de unde banuiesc ca sunt. Posibil ca executorul sa-si fi stabilit onorariul de 10%. GRESIT! Asta era...odata, demult. Acum pt suma asta, 82000 lei debit, onorariul maxim e 5900 + pana la 2% din ce depaseste 80000 lei, adica undeva la 5940 lei MAXIM, Dar poate mai e ceva pe langa creanta asta. Ca sa stiti cum se calculeaza onorariul...daca este debit intre 80000-100000 lei, onorariul maxim este 5900 + pana la 2 % din ce depaseste 80000. Daca iese totalul peste 100000, atunci e 6300 + pana la 1% din ce depaseste 100000. Deci, oricum ar fi, nu prea ajunge la 8200. Nu exista si vreo evacuare ceva pe acolo? Sau punere in posesie...? Daca trebuie sa ii dati niste bunuri sotiei si asta formeaza de asemenea obiectul executarii, atunci executorul a stabilit corect onorariul: la onorariul pt recuperarea debitului, se adauga cel pt reposesie bunuri. Ce spune somatia? La ce sunteti obligat?
sa ii dau banii pe sulta si bunurile in valoare de 11000 ron dar aici exista o problema cu bunurile ca e dosar penal la parchet ca le-a vandalizat (le-a distrus pe cele ce i se cuveneau lui) ce sa ii dau?? a intrat in apartament a distrus tot si a plecat. dar bunurile i-am zis ca i le dau cand vrea el ...pt ce sa ma taxeze executorul ca doar nu m-am opus sau altceva...adica el nua venit sa le ridice cand i-am zis si acum eu sa platesc ca vine altu sa le ridice?? ce e drept ca am dat telefon nu am facut hartie scrisa dar oricum e absurd. si onorariul executorului se aduna odata pentru bani si odata pentru bunuri si daca erau si altele se adunau si alea?? nu e un onorariu si atat??cat ai de luat de la mine ca doar e pretuit in instanta...82000 + 11000 bunuri = 93000 onorariul pe suma asta si gata nu??
Se calculeaza onorariul pt bani asa cum v-am zis mai sus, iar daca aveti de predat si bunuri, asta inseamna punere in posesie pt care este un onorariu diferit (maxim 2200 lei).

Alte discuții în legătură

Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)