avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - onorariu executor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - onorariu executor

cum se calculeaza onorariul unui executor judecatoresc la momentul de fata pentru o sulta rezultata in urma unui partaj??
este 10 la suta din suma datorata + TVA sau se calculeaza dupa Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012???
nu de alta dar nu reusesc sa inteleg cum de la o sulta de 82000 am ajuns sa platesc executorului 12400 Ron??
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 08:52, 25 Noiembrie 2013
Bineinteles ca nu poate. Iar cu cele distruse, sa astepte sanatos sa i le dati...dati-i ramasitele.
da dar in hartiile venite de la executor apar acele bunuri si apare si este si taxata actiunea aceasta mirifica pe lucruri neexistente...eu o sa contest dar parca vad alta minune ...am parte in ultimele 6 luni numai ca in reclama ....Romania mereu surprinzatoare....
Formulati contestatie, in legatura cu predarea acelor bunuri, motivata de faptul ca insusi creditorul le-a distrus, dar ar trebui sa aveti o dovada in acest sens.
Avocatul nu a perceput onorariul doar "pentru un singur drum in instant", ci pentru toate actele intreprinse: redactare cerere executare, deplasare la executor, asistarea sau reprezentarea clientului la executor si alte asemenea....In tot cazul, si mie mi se pare onorariul avocatului cam mare, adica 2000 lei este mult pentru punerea o executare, intrucat acesta este oarecum fix, nu se calculeaza procentual din suma executata.Cred ca un onorariu de 700 sau maximum 1000 lei, ar fi fost de ajuns pentru lucrarile juridice si cheltuielile de deplasare efectuate...Puteti face contestatie la executare si sa cererti diminuarea sumelor reprezentand executarea silita, conform mentiunilor si precizarilor colegilor de mai sus....success!.
multumesc mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)