avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, In momentul de fata am un job de 4 ore, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, In momentul de fata am un job de 4 ore, din 1 august ...

Buna seara,

In momentul de fata am un job de 4 ore, din 1 august mai început un job de 4 ore și unul de 6 ore. Dar, din 30.07 sunt in concediu medical de risc maternal, cum procedez cu cele 2 joburi? Merg in prima zi și duc medicalul? O sa fiu in medical din toate 3 partile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 2 August 2020
Trebuie sa duceti certificatele medicale la ambii angajatori, conform prevederilor de mai jos.

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.


Norme de aplicare a OUG 158/2005
art. 58

(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situație primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.

(2) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. B din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, pentru fiecare loc de realizare. În această situație, atât primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical, cât și cele două exemplare în copii certificate de către medicul curant se prezintă spre calcul casei de asigurări de sănătate.

(3) Pe copiile certificate se va înscrie „Conform cu originalul“ și se va aplica parafa și semnătura medicului curant, precum și, după caz, parafa și semnătura medicului șef de secție, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(4) Persoanele prevăzute la alin. (1) și (2) au obligația respectării prevederilor art. 2.
Dar voi primii bani pe concediu medical și de la cele 2 firme chiar daca nu am lucrat nici măcar o zi la ele?
Da,intrucat se ia in considerare stagiu de cotizare de la cea de-a treia societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii concediu medical cu sau fără stampila și semnătura. bună ziua! as vrea sa știu dacă în cazul concediului medical, ... ioana.steaua ioana.steaua Bună ziua! As vrea sa știu dacă în cazul concediului medical, dacă eu lucrez la 3 scoli și la fiecare trebuie sa duc copii de pe concediu, este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical functia de baza gina.bratu gina.bratu O angajata are functia de baza la o alta firma , este in concediu medical , firma unde are functia de baza ii plateste concediul medical iar la noi unde este ... (vezi toată discuția)
Concediul medical mihavisa mihavisa In cazul in care lucrezi cu contract individul de munca la doua societati (ai doua locuri de munca legale), certificatul medical se poate duce la ambele locuri ... (vezi toată discuția)