avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Peticire hidroizolatie, garantie lucrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Peticire hidroizolatie, garantie lucrare

Buna ziua,
In urma reclamatiei proprietarilor de apartamente de la ultimul etaj cu privire la infilitrari din cauza hidroizolatiei veche ( reabilitata in urma cu 16 ani ) , asociatia a decis repararea ( peticirea zonelor cu probleme ).

Fara o adunare generala sau alte consultari cu restul proprietarilor a adus o echipa formata din 2 oameni.

Acestia au inceput sa bata la usile proprietarilor de la ultimul etaj spunand ca ei vor petici dar peste o luna o sa ploua iar asa ca daca vor sa plateasca separat pot face lucrari mai de anvergura ( adica vor o spaguta ) .

Eu i-am refuzat insa asociatia ar fi trebuit sa refaca hidroizolatia complet sau sa aduca o echipa care sa garanteze ca peticirea va rezolva problemele cu infiltratiile.

Cine decide sa faca carpeli in locul reabilitarii complete a hidroizolatiei si in ce temei ?
Ce pot face astfel incat sa ma asigur ca lucrarile vor fi conforme, vor beneficia de garantie etc.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
zasul121, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 11:42, 8 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrarile provizorii la terasa necirculabila nu beneficiaza de garantie
Asociatia de proprietari este obligata sa asigure starea tehnica a partii comune,astfel ca daca exista defectiuni fie daca lucrarea era in garantie apela la executant sa remedieze fara alte obligatii financiare ,fie daca lucrarea era iesita din garantie,contacta operator economic autorizat care sa execute hidroizolatia iar la final sa elibereze garantia lucrarii
Multumesc. Toti locatarii ultimului etaj am depus cereri cu fotografii catre asociatie pentru refacerea izolatiei. Aceasta a considerat ca peticirea este suficienta. Ultima izolare este veche de 16 ani si chiar si meseriasul a spus ca aici trebuie facut tot dar nu vrea asociatia. Ce putem face ?
zasul121 a scris:
Multumesc. Toti locatarii ultimului etaj am depus cereri cu fotografii catre asociatie pentru refacerea izolatiei. Aceasta a considerat ca peticirea este suficienta. Ultima izolare este veche de 16 ani si chiar si meseriasul a spus ca aici trebuie facut tot dar nu vrea asociatia. Ce putem face ?

"Asociaţia" zice şi face ori nu vrea? Ce expresie este asta? Cine este ASOCIAŢIA? Eu - cititorul - ori Domniile Voastre stimaţi colocatari? Dacă persoana care este pusă să conducă treburile ASOCIAŢIEI se împotriveşte voinţei formalizate legal a locatarilor atunci i se poate deschde Dosar Penal pentru ABUZ ÎN SERVICIU.
Singura solutie este sa dati in judecata asociatia de proprietari . Eu asa am facut si am castigat. Procesul a durat aproape 2 ani si a fost nevoie de expert in constructii autorizat agreat de instanta (va costa aprox 1000 lei) Va trebuie un avocat bun ca sa va recuperati toti banii!
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Nevrie, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Puteti detalia pasi urmati ? Cerere in scris la asociatie cu nr de inregistrare , etc ?

Alte discuții în legătură

Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Terasa bloc alinatug alinatug Buna ziua. Va rog daca stie cineva sa-mi ofere o solutie la problema mea. Aici e vorba de fratele meu dar am sa vorbesc in numele lui. In anul 2008 am cumparat ... (vezi toată discuția)
Reparatie anticipata terasa pt bloc propus reabilitarii gabi_leo gabi_leo Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. In ultimul an terasa s-a deteriorat si a inceput sa se infiltreze apa in casa din ce in ce mai mult, ... (vezi toată discuția)