avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie anticipata terasa pt bloc propus reabilitarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie anticipata terasa pt bloc propus reabilitarii

Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. In ultimul an terasa s-a deteriorat si a inceput sa se infiltreze apa in casa din ce in ce mai mult, situatia devenind deranjanta pentru mai multi vecini de pe etaj. Administratorul are cunostinta de acest fapt, insa blocul a fost incadrat intr-un program de reabilitare care va incepe la sfarsitul acestui an. De aceea ne propune sa asteptam. Totusi daca lucrurile evolueaza in ritmul actual, situatia se va agrava si mai mult pana la propusa reabilitare, motiv pentru care am convenit cu vecinii sa angajam o firma acum si sa solicitam asociatiei sa acopere cheltuielile aferente lucrarii.
Cf. legii 230/2007 inteleg ca avem acest drept, insa in situatia de fata, cand blocul a fost deja inscris in respectivul program de reabilitare, considerati ca ramane intemeiata solicitarea noastra de a ne acoperi cheltuielile asociatia? Care este procedura legala in acest caz?Mentionez ca este vorba numai despre una dintre scarile blocului, la celelalte nefiind aceasta problema.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
gabi_leo, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabi_leo , utilizator 17:09, 14 Ianuarie 2014
Daca SIGUR intrati in reabilitare atunci cred ca este mai potrivit sa asteptati, dar daca nu se face reabilitarea o sa aveti de pierdut. Oricum nu cred ca se va apuca acum cineva sa va faca terasa, este vorba in primavara cand se va incalzi (si atunci nu mai ploua), iar daca faceti terasa, aceasta trebuie facuta toata din atic in atic nu pe bucati (o scara), pentru ca nu va ofera nimeni garantie pentru reparatia partiala.
Intra sigur in reabilitare. Firma cu care am discutat este dispusa sa faca partial. Au mai avut astfel de lucrari si a platit asociatia, insa blocurile respective nu faceau parte dintr-un astfel de program, tocmai aici e dilema. In plus disconfortul nu este deloc de neglijat, se pare ca sunt deteriorari serioase din moment ce pana acum n-a plouat niciodata in casa, iar acum stam cu tot felul de recipiente peste tot si zonele respective se extind rapid.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
gabi_leo, utilizator
Firma cu care am discutat este dispusa sa faca partial.

Da, ei nu au lucrari si sunt dispusi sa omoare pe cineva sa faca ceva bani, dar sigur ca nu va dau garantie, nu stiu daca "firma" va da si acte (factura, chitanta). Asa de "peticit" poate sa faca oricine. Raman la parerea mea sa nu aruncati banii pe fereastra si sa mai rezistati pana la reabilitare, mai ales ca nu puteti sa faceti lucrarea acum, tot in vara trebuie facuta cand este uscat, dumneavastra decideti.
Tocmai de aceea nu stiu daca faptul ca blocul este deja inscris pentru reabilitare (apare si in documentele publicate de primarie) ne limiteaza cu ceva dreptul nostru de a cere asociatiei sa suporte cheltuielile cu o potentiala lucrare angajata de noi.
Nu va obliga cu nimic, faceti ce doriti ca asociatie, dar nu stiu cat este de indicat sa cheltuiti niste bani acum si in cateva luni sa vina cineva sa arunce tot ce ati facut si sa faca iar, dar atentie ca "asociatia" nu este altcineva, sunteti si dumneavoastra si dumneavastra dati bani.

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)
Se poate restitui unor proprietari fondul de reparatii? Geneta Geneta In calitate de presedinte a unei asociatii de proprietari am primit din partea unui numar de 13 proprietari, de pe o scara, dintr-un total de 40 , (3 scari) o ... (vezi toată discuția)