avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica individuala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica individuala

Buna seara!

Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe colt fiind ultima scara, am camere: in fata blocului, si in spatele blocului si pe partea laterala a blocului!!!
Lamuriti-ma va rog daca partea laterala este considerata parte comuna, daca se impart costurile reabilitarii acesteia intre toti locatarii??? toti ai scarii?? sau au blocului sau deloc???
Iar la reabilitarea terasei, daca am facut si hidroizolatie si termoizolatie, se impart ambele la toti locatarii scarii sau doar hidroizolatia??????
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.!
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:52, 31 Mai 2011
Peretii exteriori ai imobilului reprezinta parte comuna ,a acrei intretinere si reparatie reprezinta obligatia asociatiei de proprietari
Adunarea generala a membrilor proprietari hotaraste cu majoritate de voturi masurile prin care urmeaza sa se execute reparatii la partile comune si modalitatea de impunere costuri
Multumesc mult de tot!
Costurile reparatiei terasei se impart si ele?
Va multumesc anticipat!
Pentru executia de reparatii parti comune,legal executantul emite documente a caror valoare este repartizata de catre asociatia de proprietari spre recuperare ,la toti proprietarii,functie de cota indiviza
reabilitare pe exterior a apartamentului nu se incadreaza in prevederile legale de plata a tuturor locatarilor, pt. ca se executa local. trebuie ca tot peretele, de la parter la ultimul etaj sa se "reabiliteze", pt ca alfel se creeaza asa zisele punti termice.
in cazul terasei se poate face plata pe cote, dar daca se face local, este o mare prostie, reparatia trebuie facuta la toata terasa din motive tehnice.
@roxi_gri
Tot ce nu e apartamentul dv. - partea interioara - este proprietate comuna, asadar orice operatiune de intretinere, reparatie, reabilitare la oricare parte din proprietatea comuna se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza (suprafata utila a apartamentului - fara balcon, logie etc.).
De asemenea, proprietate comuna care trece prin apartamentul dv. sunt tevile verticale de apa, caldura si canalizare, precum si coloanele pluviale si de aerisire baie sau bucatarie.
Ca sa fixam ideea de proprietate comuna, terasa si fatada fac parte din aceasta, desi marginesc o proprietate individuala.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)