avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei?

In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si aceleasi probleme ce apar in mai toate cazurile de acest gen, cand locatarilor neafectati direct nu le pasa, cand si presedintele asociatiei chiar arata un dezinteres total la astfel de probleme, etc, etc, m-am interesat (inclusiv aici pe forumul avocatnet) cam care sunt pasii pe care matusa mea ar trebui sa-i faca in continuare...
Drept urmare, voi merge cu ea sa depuna o cerere scrisa, apoi voi incerca sa discut chiar eu cu presedintele, in incercarea de a-l convinge sa lase rea-vointa deoparte, sa nu faca decat ce legea specifica, mai precis sa ceara de indata intrunirea comitetului executiv unde sa se decida repararea hidroizolatiei, sa vedem apoi cum se vor strange fondurile, etc, etc, etc.
Inafara de orice altceva, una dintre probleme este urmatoarea:
-Blocul este unul de 4 etaje, in forma oarecum de U, cu vreo 7 scari/tronsoane;
-Tronsonul unde este situat apartamentul matusii are o terasa delimitata de restul teraselor blocului de o mansarda (adica cateva apartamente construite prin mansardarea tronsonului imediat alaturat), astfel ca, reparatia hidroizolatiei cu probleme se poate executa fara a fi necesare lucrari la intreaga terasa a blocului.

Poate deci presedintele, in urma intrunirii comitetului executiv, sa dispuna adunarea fondului de reparatii pt aceasta lucrare doar de la locatarii tronsonului/scarii unde este apartamentul matusii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:41, 21 Aprilie 2017
Executia de astfel de reparatii la partea comuna,de regula se dispune de catre adunarea generala,care poate decide inclusiv sursa de finantare lucrare
Reprezentantii asociatiei dupa adoptarea hotararii executarii reparatiei la terasa pot realiza licitatie ofertelor depuse de agentii economici acreditati
Practica demonstreaza ca nu sunt recomandate interventiile partiale la partea comuna de terasa
ynocentta a scris:

Practica demonstreaza ca nu sunt recomandate interventiile partiale la partea comuna de terasa


Incercasem sa fiu cat mai explicit cu "povestea" de mai sus...
Repet asadar, in cazul respectiv avem de-a face cu o terasa a unui bloc cu 7 scari, insa, aceasta terasa totala este intrerupta tocmai prin ridicarea a unui alt nivel (respectiv mansardarea tronsonului imediat alaturat celui cu problema sesizata).
Cu alte cuvinte, deasupra tronsonului cu probleme (care se afla intr-un capat al blocului), se pot executa lucrari, cum se zice, "din atic in atic", adica din capatul blocului si pana la zidul celui de-al 5-lea nivel (mansarda de peste tronsonul alaturat).

Nici nu se poate pune problema sa se faca acum o hidroizolatie noua peste toate tronsoanele, ci, doar peste tronsonul unde a aparut problema, tronson ce are "avantajul ca este delimitat (de 3 aticuri si de zidul locuintelor din mansarda de peste tronsonul alaturat), deci fara a se vorbi de ceva "partial" pentru care nu se va putea acorda garantie, etc...

Intrebarea ramane deci valabila:
-Atat timp cat, in cel mai bun caz, se va lua hotararea reparatiei hidroizolatiei de peste tronsonul cu probleme, se poate lua hotararea ca banii ce se vor strange sa fie doar de la locatarii tronsonului respectiv?
Nu am afirmat ca este necesar sa se execute interventie asupra intregii suprafete de terasa,respectiv la toate terasele aferente scarilor imobilului
Contravaloarea executiei hidroizolatiei legal trebuie recuperata strict de la proprietarii de pe respectivul tronson

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare terasă bloc NeluAlda NeluAlda Bună ziua, Am o nelămurire privind reparaţia hidroizolaţiei blocului. De 20 ani asociaţia de proprietari nu a efectuat reparaţii ale imobilului. În ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc ContSters86609 ContSters86609 Blocul nostru nu are Asociatie de locatari.Problema mea este ca eu stau la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje si mi-a intrat apa in apartament deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori să aflu dacă asociația de propietari ... veronicavera veronicavera Bună ziua, Aș dori să aflu dacă asociația de propietari procedează legal cu plata hidroizolației de pe acoperițul scării, făcută pe jumătate ... (vezi toată discuția)