avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc

Blocul nostru nu are Asociatie de locatari.Problema mea este ca eu stau la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje si mi-a intrat apa in apartament deoarece vecinii din tronsonul alaturat nu si-au refacut hidroizolatia partii lor si apa se infiltreaza pe sub hidroizolatia noastra si a ajuns la mine in apartament la etajul 2.
Care este modaliatea de ai obliga legal(pt ca de vorba buna ,au refuzat sa faca lucrul acesta)pe toti vecinii din tronsonul alaturat sa faca reparatia hidroizolatiei pe partea lor.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac ,sa-i determin sa repare hidroizolatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:06, 9 Decembrie 2010
Daca nu sunteti constituti ca si asociatie de locatari,cine se ocupa si in ce temei legal de activitatea de administrare a imobilului?
Ocupati-va sa infiintati asociatie de proprietari,moment din care ,beneficiati de dispozitiile in vigoare care prevad ca partile comune=terasa,reprezinta responsabilitatea asociatiie de proprietari
In cazul dvs ,pentru preintampinarea majorarii prejudiciilor ,puteti desfasura activitati propriii de reparare partiala hidroizolatie terasa
Sunteti proprietari sau chiriasi?
Suntem proprietari ai apartamentelor
Reparatia proprietatii comune (terasa, tevi etc) se face de catre asociatia de proprietari.
Daca nu aveti asociatie sa va reprezinte si sa poata face demersuri de reparatie a terasei..... e aproape imposibil sa va rezolvati problema.
Ca ati putea sa mergeti la judecatorie, dar pe cine dati in judecata? Pe toti vecinii? Nu se poate. Acolo o sa va intrebe de asociatia de proprietari.....
Deci o solutie indirecta este sa va constituiti in asociatie de proprietari si apoi, prin asociatie, sa faceti si aceasta reparatie si multe altele.....
Acesta este un exemplu tipic de necesitate a infiintarii si functionarii asociatiei de prprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)