avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am urmatoarea problema: -un vecin a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am urmatoarea problema: -un vecin a cumparat un teren ...

Buna ziua,
am urmatoarea problema:
-un vecin a cumparat un teren langa proprietatea mea.
- la intocmirea planului cadastral nu m-a contactat pe mine ci pe fiul meu pe care l-a rugat insistent sa semneze documentul in locul meu;
- fiul meu a semnat pe planul cadastral fara a avea dreptul legal sau sa fie imputernicit;
- ulterior noul proprietar, stiind ca semnatura nu este valabila, a finalizat demersul in vederea obtinerii oficiale a planului cadastral autorizat al noi sale proprietati;
- in baza acestui act, noul proprietar a daramat un gard al meu si a ocupat abuziv o portiune din terenul meu.
Cred ca din punct de vedere juridic noul vecin a instigat la fals si a facut uz de fals in acte publice in scopul obtinerii unei consecinte juridice (eliberare plan cadastral autorizat in baza caruia sa ocupe abuziv oi portiune din terenul meu).
Am acte doveditoare pentru suprafata de deren ocupata abuziv.
Intrebari :
-daca am dreptate, care sunt articolele din codul de procedura penala actualizat 2020 care incrimineaza faptele sale , respectiv:
1.) instigare la fals si
2.) uz de fals in acte publice.
-care este incadrarea pentru fiul meu major in sanctiunile prevazute de codul penal pentru fapta sa si cum se predepseste ?
Multumesc pentru ajutorul gratuit acordat!

Alte discuții în legătură

Vecinul mi-a dărâmat gardul folosindu-se de semnătura obținută de la fiul meu 111cris1 111cris1 Buna ziua, am urmatoarea problema: -un vecin a cumparat un teren langa proprietatea mea. - la intocmirea planului cadastral nu m-a contactat pe mine ci pe ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)
Temei de drept oanamya oanamya ma puteti ajuta va rog cu temeiul de drept al urmatoarelor infractiuni? (am nevoie de legile exacte care au fost incalcate) - fals, uz de fals in inscrisuri ... (vezi toată discuția)