avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul mi-a dărâmat gardul folosindu-se de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul mi-a dărâmat gardul folosindu-se de semnătura obținută de la fiul meu

Buna ziua,
am urmatoarea problema:
-un vecin a cumparat un teren langa proprietatea mea.
- la intocmirea planului cadastral nu m-a contactat pe mine ci pe fiul meu pe care l-a rugat insistent sa semneze documentul in locul meu;
fiul meu a semnat pe planul cadastral fara a avea dreptul sau sa fie imputernicit;
- ulterior noul proprietar stiind ca semnatura nu este valabila a finalizat demersul in verderea obtinerii oficiale a planului cadastral autorizat al noi sale proprietati;
- in baza acestui act noul proprietar a daramat un gard al meu si a ocupat abuziv o portiune din terenul meu.
Cred ca din punct de vedere juridic noul vecin a instigat la fals si a facut uz de fals in acte publuice in scopul obtinerii unei consecinte juridice (ocuparea abuziva a unei portiuni din terenul meu). Am acte doveditoare pentru suprafata de deren ocupata abuziv.
Intrebare : daca am dreptate care sunt art din codul penal actualizat care incrimineaza faptele sale , respectiv 1.) instigare la fals si 2.) uz de fals in acte publice.
Multumesc pentru ajutorul gratuit acordat!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea problema: -un vecin a cumparat un teren ... 111cris1 111cris1 Buna ziua, am urmatoarea problema: -un vecin a cumparat un teren langa proprietatea mea. - la intocmirea planului cadastral nu m-a contactat pe mine ci pe ... (vezi toată discuția)
Avem un gard din lemn si plasă ... mikisor 1960 mikisor 1960 Bună ziua. Avem un gard din lemn si plasă din sârmă cu vecinii, făcut de părinții noștri iar noul vecin care s-a mutat recent în locul lor, vrea să ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face dans74 dans74 buna ziua azi am primit de la judecatorie o citatie prin care vecinul unui teren intravilat ingradit pe care care l-am cumparat acum 5 ani ma someaza sa daram ... (vezi toată discuția)