avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am vârsta de 56 de ani. Până În anul 2013 am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am vârsta de 56 de ani. Până În anul 2013 am făcut 26 și ...

Am vârsta de 56 de ani. Până În anul 2013 am făcut 26 și jumătate ani vechime la un contract cu 8 ore când am avut pensie de boală gr 3 cu drept de m-că. Ulterior fara intrerupere contractul s-a transformat într-un contract cu 4 ore pănă în 2019, adică 6 ani am lucrat 4 ore/zi.în paralel avind o pensie.
Întrebare: Vă rog să-mi spuneti cum se calculează vechimea pt pensie.,și câți ani as avea nevoie sa cotizez pt a ieși anticipat la pensie. Anii lucrati din 2013--2019 se consideră 1 an la vechime, sau o jumătate.Acum o lună când am intrebat la casa de pensii mi s-a zis că venitul pe cele 4 ore s-a cumulat cu pensia de boală si că nu se consideră vechime decât cei 26, si jumate de ani. Este posibil asa ceva?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:09, 3 August 2020
Anii lucrați cu 4 ore se vor lua în calcul când veți trece la pensie pentru limită de vârstă. Acum aveți pensie de boală cumulată cu salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)
Pensie suplimentara austria codrutdancau codrutdancau Buna ziua, Ma intereseaza ,sa aflu un raspuns competent pt. cazul sotiei mele. In prezent,are virsta de aproape 56 ani si o vechime in munca in Ro de 27ani ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie anticipata sau anticipata partiala kazimir2048 kazimir2048 Doamne ajuta.Va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg calculul virstei de pensionare antipata sau partial antipata.Mama nascuta in iunie 1965 are 26 de ani ... (vezi toată discuția)