avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua,
Am si eu nevoie de o informatie daca ma poate cineva ajuta si anume.
Se poate schimba numele de familie si unde as putea sa ma interesez.
Dupa divort am revenit la numele de dinainte intrucat fostul sot nu a fost de acord sa ramanem cu numele lui ,este vb si de copilul meu.Este o poveste mai veche si nu as dori sa va plictisesc .
Vreau sa stiu daca pot sa mi schimb numele de familie intrucat numele este foarte urat si nu vreau ca si copilul meu sa treaca prin ce am trecut eu in adolescenta si nu numai.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:31, 4 August 2020
Buna ziua,
Se poate, pe cale administrativa.
Mergeti la serviciul de evidenta a populatiei din judetul de domiciliu ( sau luati legatura cu dumnealor pe net) si vedeti care sunt pasii
Detalii
[ link extern ]
care emotivul pt care si copilulsi-aschimba numele ? nu e copilul lui sau cum ?
puteti sa va schimbatinumele pe care administrativa pe motiv ca e urat.
Buna ziua,
Copilul este din alta relatie iar acum pt ca nu vreau sa ma mai simt umilita si batjocrita prefer sa raman singura dar nu mai vreau bataie de cap.
Am decis acest lucru insa ,ma gandesc doar la copil si la umilintele care vor urma daca ramane si el cu numele meu de fata si stiu ce vorbesc.

Va multumesc ,
sanatate
nu am inteles, copilul, pe al cui nume il poarta ?
poarta numele lui .

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe cale administrativa you you asi dori sa ma ajutati daca pot sa schimb numele de familie a unui minor fiind copilul meu.man casatorit si sotul sia schimbat numele de familie cu al meu de ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)