avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume pe cale administrativa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume pe cale administrativa

asi dori sa ma ajutati daca pot sa schimb numele de familie a unui minor fiind copilul meu.man casatorit si sotul sia schimbat numele de familie cu al meu de domnisoara,dupa divort el a revenit la numele lui avut anterior.in timpul casatoriei sa nascut un copil care poarta numele meu de fata. sa facut o tagada a paternitatii din care a rezultata ca tatal minorului nu este fostul sot.dupa aceea am chemat in judecata pe tatal natural si la recunoscut in proces si sa incuviintat sai poarte numele de familie.
eu asi dori ca fiul meu sami poarte numele meu in continoare si nu numele de familie a tatalui pt ca pe tatal lui in 5 ani la vazut doar de 5 ori maxim in acesti ani.de unde trebuie sa incep si cum trebuie formulata cerea la autotitatea tutelara pt ca el nu este de acord cu schimbarea numelui a minorului.mentionez ca fiul meu mia fost incredintat mie din timpul divortului.sper sa fi fost explicita.multumesc
Cel mai recent răspuns: you , utilizator 16:04, 4 Februarie 2009
Stimata doamna,
Din moment ce l-ati chemat in judecata pe tatal natural al copilului si acesta a recunoscut copilul, iar instanta a incuviintat sa-i poarte numele, Dvs. acum vreti sa poarte tot numele dvs.? Nu mai inteleg. De ce ati fost de acord in timpul judecatii sa-i poarte numele tatalui natural?
Dati-ne mai multe detalii va rog.
cu stima,
av. Hornea M.
eu nu miam dorit ca minorul sa poarte si numele tatalui doar sa fie recunoscut dar avocata pe care am avut-o mia spun ca nu se poate altfel ca trebuie neaparat sai poarte numele.eu nu am fost de acord si nici nu sunt de acord.minorul mia purtat numele de la nastere si mi se pare corect sai ramana numele asta.dumneavostra vreti sa spuneti ca puteam in timpul procesului de crecunoastere a paternitatii sa cer sami poarte numele in continoare?
Din pacate, in acel proces trebuia sa convingeti instanta sa nu schimbe numele minorului... Acum, ma indoiesc sa se mai poata.
Poate sunteti in termen sa atacati hotararea... si convingeti instanta superioara.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
din pacate eu nu cunosc legea si mam lasat intru totul la ce mi-a zis avocata pe care am avut-o.ea mia spus ca nu se poate ca asa trebuie facut si dupa ce sa dat horararea am aflat intamplator ca se putea sa ramana pe numele meu.asta este si de aceea vreau acum sa incerc sa aschimb numele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitati ContSters106474 ContSters106474 Buna ziua...Am trait in concubinaj timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata. In acest timp a rezultat un copil care acum are 8 ani iar concubina mea a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor you you Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema delicata.am un copil de 5 ani jumatate si in urma unui proces de paternitate cu tatal sau acesta la recunoscut ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)