Un model de cerere pecare dvs. il puteti adapta in functie de datele cazului dvs.
Trebuie ca anterior depunerii actiunii sa faceti recunoasterea copilului in fata unui notar .
Recunoasterea paternitatii
Cerere de incuviintare ca minorul sa poarte numele tatalui
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul ................... (numele si prenumele petitionarului), domiciliat in ............., judetul........, str. ............., nr. ......., etajul ........, apart. ........, in calitate de reprezentant legal al fiului meu minor va rog sa incuviintati ca numitul minorsa poarte numele subsemnatului, dispunand totodata sa se faca cuvenita mentiune in actul constatator al nasterii sale, inregistrat sub nr. .......... din .......... in registrul Serviciului de stare civila al ..............
Motivele cererii mele sunt urmatoarele:
In fapt, numitul minor s-a nascut la data de ..............., nasterea sa fiind inregistrata sub nr. ............ din .............. in registrul Serviciului de stare civila al .................... ca fiu al ................. (numele si prenumele mamei) si din tata necunoscut. Prin declaratia autentificata sub nr. ............ de Biroul notarial ................, subsemnatul am recunoscut ca sunt tatal acestui copil.
In drept , imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 64 alin. 2 din Codul familiei.
Depun, o data cu prezenta, copii certificate de pe certificatul constatator al nasterii fiului meu si de pe declaratia autentica a subsemnatului prin care am recunoscut filiatia sa.
Semnatura petitionarului,
In situatia in care actiunea in tagada paternitatii a fost admisa, in certificatul de nastere al copilului s-a operat modificarea in sensul ca in dreptul tatalui apare o liniuta. Acest copil poate fi recunoscut de dv. printr-o simple declaratie la Starea civila sau la un notar dupa care veti putea introduce o actiune pentru ca minorul sa va poarte si numele. ;)