avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea paternitati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea paternitati

Buna ziua...Am trait in concubinaj timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata. In acest timp a rezultat un copil care acum are 8 ani iar concubina mea a decedat si copilul a ramas pe numele sotului ei. Sa facut tagada paternitati dovedindu-se ca sotul ei nu putea fi tatal natural al copilului. Intrebarea mea este ce demersuri trebuie sa mai fac in continuare ca copilul meu sa-mi poarta numele si sa fiu recunoscut legal ca parintele lui...poate un model de cerere cu care sa deschid o actiune in instanta...intrucit nu-mi pot permite sa angajez un avocat va multumesc pentru intelegere...
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:25, 20 Ianuarie 2010
Un model de cerere pecare dvs. il puteti adapta in functie de datele cazului dvs.
Trebuie ca anterior depunerii actiunii sa faceti recunoasterea copilului in fata unui notar .

Recunoasterea paternitatii

Cerere de incuviintare ca minorul sa poarte numele tatalui


DOMNULE PRESEDINTE,



Subsemnatul ................... (numele si prenumele petitionarului), domiciliat in ............., judetul........, str. ............., nr. ......., etajul ........, apart. ........, in calitate de reprezentant legal al fiului meu minor va rog sa incuviintati ca numitul minorsa poarte numele subsemnatului, dispunand totodata sa se faca cuvenita mentiune in actul constatator al nasterii sale, inregistrat sub nr. .......... din .......... in registrul Serviciului de stare civila al ..............

Motivele cererii mele sunt urmatoarele:



In fapt, numitul minor s-a nascut la data de ..............., nasterea sa fiind inregistrata sub nr. ............ din .............. in registrul Serviciului de stare civila al .................... ca fiu al ................. (numele si prenumele mamei) si din tata necunoscut. Prin declaratia autentificata sub nr. ............ de Biroul notarial ................, subsemnatul am recunoscut ca sunt tatal acestui copil.

In drept , imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 64 alin. 2 din Codul familiei.

Depun, o data cu prezenta, copii certificate de pe certificatul constatator al nasterii fiului meu si de pe declaratia autentica a subsemnatului prin care am recunoscut filiatia sa.



Semnatura petitionarului,
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
In situatia in care actiunea in tagada paternitatii a fost admisa, in certificatul de nastere al copilului s-a operat modificarea in sensul ca in dreptul tatalui apare o liniuta. Acest copil poate fi recunoscut de dv. printr-o simple declaratie la Starea civila sau la un notar dupa care veti putea introduce o actiune pentru ca minorul sa va poarte si numele. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Vreau sa recunosc paternitatea ContSters80880 ContSters80880 Salutare Am nevoie de un sfat in legatura cu problema mea: in urma unei relatii cu o femeie casatorita a rezultat un copil.Copilul a fost conceput pana sa se ... (vezi toată discuția)
Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)