avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, sunt un PFA dentar ,fara angajati. Eu sunt ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, sunt un PFA dentar ,fara angajati. Eu sunt titularul ...

Buna ziua, sunt un PFA dentar ,fara angajati. Eu sunt titularul cabinetului si sunt medic stomatolog.Intrebarea mea este urmatoarea; de cate ori pe an se face instructajul PSI si SSM in conditiile specificate, conform legii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mocanu ramona , utilizator 16:09, 6 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind PFA, fara angajati, va veti autoinstrui dvs., singura, prin studierea legislatiei aferente, ori de cate ori credeti ca aveti nevoie. Legislatia o gasiti pe internet.
Aici este un ghid cu legislatia aferenta: [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea era legata de instruirea facuta de o firma specializata , nu de autoinstruire.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Conform art 96 din HG 1425/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, instruirea SSM se efectueaza de catre conducatorul locului de munca. In cazul dumneavostra, neavand angajati, va veti autoinstrui. In ceea ce priveste intervalul dintre 2 instruiri, acesta se stabileste prin programul de instruire-testare elaboborat pentru societatea dumneavoastra, in functie de conditiile locului de munca si a riscurilor identificate. Intervalul dintre 2 instruiri nu poate fi mai mare de 6 luni.
In ceea ce priveste instruirea PSI, art 31 din Ordin 712/2005 ne spune ca pentru operatorii economici sau instituțiile care au cel mult 9 salariați efectuarea instructajului periodic este sarcina exclusivă a patronului sau a conducătorului instituției.
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca chiar va este greu sa va autoinstruiti, nu va impiedica nimeni sa contactati o firma specializata, autorizata de catre Ministerul muncii si respectiv IGSU care sa va instruiasca contracost.

Alte discuții în legătură

Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Instruire privind nssm si psi a noilor angajati. barbu1941 barbu1941 Cine poate face intructajul noului angajat din punct de vedere al NSSM si PSI intr-un SRL ca asociat unic, acesta fiind in acelasi timp administratorul firmei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cadrul tehnic psi poate efectua instruirea introductiv-generala, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are ... (vezi toată discuția)