avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, In urma cu exact 1 an de zile o persoana a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, In urma cu exact 1 an de zile o persoana a facut un ...

Buna ziua,

In urma cu exact 1 an de zile o persoana a facut un accident de masina ( fara victime, doar pagube materiale ) fiind usor sub influenta alcoolului. Cei de la politia rutiera i-au transmis ca ii se suspenda permisul ptr o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni si sa astepte acasa decizia de la instantele de judecata, Dupa trecerea celor 12 luni, persoana in cauza s-a interesat la Tribunal de stadiul dosarului si i s-a transmis ca dosarul nu este nici acum la ei, ci inca se afla in posesia Politiei. La politie, toti dau din "colt in colt"...nimeni nu stie / nu poate sau nu vrea sa ii ofere date concrete. Este normal ca dosarul sa fie inca la ei, nu pe rol la Judecatorie ? E normal sa nu primeasca nici dupa 1 an de zile permisul de conducere ? Nici informatii despre el, despre dosar ? Poate primi o dovada inlocuitoare, pana se finalizeaza cazul, ptr a putea circula din nou ? Care e demersul in acest caz ?
Multumesc.
Faceți o cerere privind stadiul cercetărilor și depuneți-o la Parchet. Solicitați apoi soluționarea urgentă a dosarului. Ar fi trebuit să insistați mai mult până acum, deoarece se întâmplă des astfel de întârzieri de soluționare a cauzei.
Mulțumesc frumos ptr răspuns.
O ultima intrebare: poate face o cerere de "eliberare a unui certificat de grefă" ptr ridicarea permisului pana la soluționarea dosarului?
Mulțumesc încă o dată.
Ce alcoolemie ati avut in aerul expirat? Ati fost dus la prelevarea de mostre biologice?
Buna ziua,

Nu e vorba de mine, dar din cate stiu a avut 0,6 si da, a fost la prelevarea de mostre biologice.
Multumesc.
De regulă, dacă a avut 0,6 în aerul expirat, valoarea probelor de sânge este de peste 1 la mie, probabil 1,1-1,3.

Danyella_tm a scris:

Buna ziua,

Nu e vorba de mine, dar din cate stiu a avut 0,6 si da, a fost la prelevarea de mostre biologice.
Multumesc.


Alte discuții în legătură

Conducere fara permis Adriana1235 Adriana1235 Buna ziua!Sotul meu a facut o gafa colosala...am mers la un gratar in familie si a vrut sa mute masina undeva la umbra..ea fiind in drum(pe un drum ... (vezi toată discuția)
Dosar urmărire penala pentru conducere autovehiculului sub influenta băuturilor alcoolice MunteanuIoan MunteanuIoan Bună ziua Aseară in jurul orei 3 o ruda a fost surprinsa de un echipaj al politiei in benzinărie (doar ce coborâse sa alimenteze ).Dânșii i-au cerut ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal pentru sofatul sub influenta alcoolului danielacoseri danielacoseri Buna ziua, As vrea sa aflu daca dupa noul cod penal conducerea sub influenta alcoolului se mai pedepseste ciu inchisoare sau doar cu amenda penala. Mentionez ... (vezi toată discuția)