avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar urmărire penala pentru conducere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar urmărire penala pentru conducere autovehiculului sub influenta băuturilor alcoolice

Bună ziua
Aseară in jurul orei 3 o ruda a fost surprinsa de un echipaj al politiei in benzinărie (doar ce coborâse sa alimenteze ).Dânșii i-au cerut actele si i-au pus fiola,reieșind o alcoolemie de 0.73 la mie.In consecință i-au întocmit dosar de urmărire penala .Menționez ca el este șofer de tir(aseară insa conducea mașină personala).Din cate am înțeles a fost amendat insa întrebarea este : pe cate zile i se retine permisul si cine dispune asta?Polițiștii au spus aseară ca e treabă judecătorului.Aici treaba e puțin confuza .Dosarul trece pe la procuror înainte ?? Este vreo șansă sa se lase la mila procurorului si sa scape mai ieftin ? Nici nu ar avea ce sa facă altfel...
Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MunteanuIoan , utilizator 23:56, 24 August 2017
Politisti au intocmit PV de constatare a infractiunii flagrante si se vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 c.p.
Pe toata durata cercetarilor dreptul de conducere este suspendat, daca v-a fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Nu v-am auzit sa spuneti ceva de prelevarea mostrelor biologice, a fost la IML?
Da...s-au prelevat mostre biologice.Cine da rezoluție pe acest dosar ?Este vreo șansă sa se oprească la procuror sau ajunge in instanță 100%?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
MunteanuIoan, utilizator
Daca a avut 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, imbibatia alcoolica in sange o sa iasa undeva la dublul acestei valori, la asa valoare o sa fie trimis in judecata.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am înțeles...mulțumesc pentru răspuns...Sa speram ca nu ajung pe la vorbitor :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters432520 ContSters432520 Buna ziua! Pe data de 13 Mai 2017 am fost oprit de un echipaj de politie, fiind un control de rutina. Politistul mi-a verificat actele, dupa care m-a pus sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)