avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajarea bunurilor-Bună ziua. Am o întrebare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajarea bunurilor-Bună ziua. Am o întrebare referitoare la partajul bunurilor ...

Bună ziua. Am o întrebare referitoare la partajul bunurilor în cazul unui divorț. Și eu și el avem apartamente luat separat fiecare. În cazul unui divorț el poate cere despăgubiri? În sensul în care după căsătorie stam la mine?
Va mulțumesc
Buna ziua,
Declarati in fata ofiterului de stare civila ca doriti ca fiecare sa fie proprietar pe propria lucuinta.
Dar daca va decideti sa investiti impreuna in amenajarea unui apatament atunci partea cealalta poate avea un drept de creanta asupra sumei investite pentru a realiza imbunatatirea.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Apartamentele au fost luate în timpul căsătoriei ? Dacă da, atunci instanța va atribui fiecăruia câte un apartament, iar pentru diferența de valoare se va stabili o sultă compensatorie.
Căsătoria urmează sa aibă loc.In contract apar doar eu proprietar. Și el la fel.

Adrian ALBU a scris:

Apartamentele au fost luate în timpul căsătoriei ? Dacă da, atunci instanța va atribui fiecăruia câte un apartament, iar pentru diferența de valoare se va stabili o sultă compensatorie.

Apartamentele sunt mobilate individual de noi. Sunt luate de 2,raspectiv 3 ani.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Declarati in fata ofiterului de stare civila ca doriti ca fiecare sa fie proprietar pe propria lucuinta.
Dar daca va decideti sa investiti impreuna in amenajarea unui apatament atunci partea cealalta poate avea un drept de creanta asupra sumei investite pentru a realiza imbunatatirea.

Am un prieten in situatia dvs., ambii au cumparat apartamente inainte de casatorie...
Cum v-am spus, declarati ca nu doriti sa aduceti bunurile la comun ( am uitat termenul juridic) si fiecare ramane proprietar pe apartamentul lui.
Doar daca va decideti sa-l renovati cu nu stiu ce mobila, decoratiuni mai scumpe... si divortati, celalalt o sa aiba drept de creanta pentru suma cu care a contribuit la amenajare.
Se vor imparti, partaja, doar bunurile cumparate in timpul casatoriei...
In rest... Casa de piatra si multa intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Apatament inainte de casatorie anamarianastase anamarianastase Sunt casatorita de 5 ani si impreuna cu sotul meu ne-am mutat de o jumatate de an in apartamentul lui primit inainte de casatorie. Pana acum am stat in chirie ... (vezi toată discuția)
Mentinerea casei ContSters96930 ContSters96930 As dori sa stiu daca ma casatoresc acum legal si sa presupun ca peste 5 ani ne despartim sotul are dreptul la apartamentul meu pe care il detin. (vezi toată discuția)
Alegere regim matrimonial Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti ce regim matrimonial este corespunzator situatiei in care, ne dorim ca bunurile fiecaruia dobandite inainte de ... (vezi toată discuția)