avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt urmarita penal intr un dosar de contrabanda cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt urmarita penal intr un dosar de contrabanda cu tigari

Sunt urmarita penal intr un dosar de contrabanda cu tigari,mai precis 80 de cartuse de tigari ,gasite in casa ,nu am antecedentse penale,iar prejudiciul l.am achitat ,recunoscand fapta, Astept sa fiu judecat,dosarul inaintandu se instantei, ce s ar putea intampla? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
Gheorghe titeica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 16:12, 6 August 2020
Incercati sa va angajati avocat ca sa ajungeți la o pedeapsa cu suspendare.
Bună ziua!
Ati formulat cereri și excepții în faza camerei preliminare?
Chiar dacă ati recunoscut fapta, anumite încălcări ale legii pot duce la restituirea dosarului către parchet.
Pentru o apărare corespunzătoare trebuie studiat dosarul.
Am incercat sa semnez un act de recunoastere a vinovatiei ,Insa procurorul a refuzat sa il semneze

Alexandra Dogaru a scris:

Bună ziua!
Ati formulat cereri și excepții în faza camerei preliminare?
Chiar dacă ati recunoscut fapta, anumite încălcări ale legii pot duce la restituirea dosarului către parchet.
Pentru o apărare corespunzătoare trebuie studiat dosarul.

Acest refuz se practica la nivelul parchetului.
Ati spus ca dosarul a ajuns in instanța.
Va întrebam dacă ati formulat cereri și excepții in faza camerei preliminare pentru ca, după emiterea rechizitoriului și pana la judecată in fond, mai exista și faza camerei preliminare.
Mi s a spus ca il inainteaza in instanta,inca nu apare pe site ul judecatoriei, nu am fost citat,nu am formulat nimic.

Alexandra Dogaru a scris:

Acest refuz se practica la nivelul parchetului.
Ati spus ca dosarul a ajuns in instanța.
Va întrebam dacă ati formulat cereri și excepții in faza camerei preliminare pentru ca, după emiterea rechizitoriului și pana la judecată in fond, mai exista și faza camerei preliminare.

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva rechizitoriului Dorinpress Dorinpress Catre cine se formuleaza contestatia impotriva unui rechizitoriu/act de sesizare a instantei in ceea ce priveste administrarea unilaterala a probelor ? Si care ... (vezi toată discuția)
Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata fara prezentare material mezgageza mezgageza in noul cod de procedura penala nu este obligatorie prezentarea materialului? numai primesc rechizitoriul prin posta si atat? am primit citatie de doua ori de ... (vezi toată discuția)