avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie impotriva rechizitoriului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie impotriva rechizitoriului

Catre cine se formuleaza contestatia impotriva unui rechizitoriu/act de sesizare a instantei in ceea ce priveste administrarea unilaterala a probelor ? Si care este temeiul juridic al unei asemenea contestatii ?

Rechizitoriul la care ma refer a fost inaintat instantei de judecata, adica procedura este in faza de camera preliminara
Cel mai recent răspuns: Dorinpress , utilizator 09:25, 6 Septembrie 2016
In procedura camerei preliminare, puteti formula in scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Cititi 342 si urm. C.p.p.
De drept comun s-ar putea chema intampinare la rechizitoriu adica la "cererea de chemare in judecata" emisa de procuror cu care a sesizat instanta

Refuzul de a administra probele de catre procuror atrage nulitatea actului de procedura cf. art. 5 si art. 280 din CPP. Invocati exceptia nulitatii relative cf. art. 5, art. 280 si art. 282 din CPP in dosarul din care veti fi citat la tribunal, intocmit in vaza rechizitoriului

Anularea unui act atrage anularea actelor urmatoare. Rechizitoriul intocmit cu incalcarea legii e nul de drept
Va multumesc mult pentru indrumarile pe care mi le-ati dat ! .. Aveam mare nevoie de aceste puncte de reper pentru a ma putea apoi orienta in formularea unor note scrise de care are nevoie un prieten care, pe langa faptul ca nu are nici cele mai elementare notiuni juridice (toata viata lui a lucrat doar ca electrician), nu are nici posibilitatile financiare de a-si angaja un aparator. Si, pentru ca aparatorul din oficiu sa fie mai eficient, era nevoie de precizarea unui sir de elemente concrete in aparare... Inca o data, multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum invoc nulitatea ordonantei de clasare? aidu aidu Formulez contestatie impotriva ordonantei de clasare... una dintre critici este de legalitate, si anume invoc nulitatea acesteia pe mai multe temeiuri: 1. ... (vezi toată discuția)