Formulez contestatie impotriva ordonantei de clasare...
una dintre critici este de legalitate,
si anume invoc nulitatea acesteia pe mai multe temeiuri:
1. incompatibilitatea procurorului
2. incalcarea prevederilor imperative de procedura
O sa solutioneze procurorul general al parchetului asemenea exceptie de nulitate??
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului. De asemenea, persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
da, am inteles asta. Dar intrebarea e daca pot sa invoc motiv de critica a ordonantei... chiar nulitatea acesteia!
Adica, daca prim-procurorul va putea solutiona aceasta exeptie, incat sa dispuna revocarea ordonantei in acest temei?
Desigur, eu am acest drept... dar are procurorul general competenta sa se pronunte asupra 'nulitatii'? La prima vedere, doar instanta se pronunta asupra nulitatii :)
plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP la parchet, in care demonstrati ca procurorul a incalcat Codul de procedura penala, si invocati nulitatea absoluta si relativa cf. art. 280-282 din CPP. Dupa 20 de zile sau dupa ce raspunde superiorul ierarhic negativ, plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP. Atentie ca va pot pune cheltuieli judiciare