avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna . In urma cu un an si 2 luni am fost victima unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna . In urma cu un an si 2 luni am fost victima unei agresiuni ...

Buna . In urma cu un an si 2 luni am fost victima unei agresiuni soldate cu 120 de zile de ingrijiri medicale , problema e ca la politie din cauza influentei unuia din agresori mi se tot taraganeaza cazul . Pana acum au fost audiati toti martorii si s-a stabilit infractiunea , doar ca dintre cei doi agresori unul a fost audiat abia anul asta iar celalalt nici pana in ziua de azi pe tot felul de motive absurde , cand il sun pe comisarul care se ocupa de caz minte cu nesimtire si inventeaza tot felul de scuze de ce nu l-a audiat pana acum .Intrebarea mea este ce pot face impotriva acestui comisar, de reclamat degeaba il reclam ca se musamalizeaza totul sau eventual primeste un avertisment, pot sa-l dau in tribunal pentru taraganarea nejustificata a cazului si abuz in servici ?? Cand a inceput ancheta mi s-a spus ca se va ajunge aici din cauza influentei unuia dintre agresori, dar nu am crezut ca exista atata nesimtire din partea unor corupti care in loc sa apere cetatenii apara interesele interlopilor . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: robo , utilizator 13:05, 14 August 2020
Daca a trecut cel putin un an de cand s-a inceput urmarirea penala, aveti posibilitatea sesizarii judecatorului de drepturi si libertati cu o contestatie impotriva duratei procesului.
In caz de admítere a acesteia, judecatorul va stabili un termen in care trebuie solutionata cauza de catre procuror.
Saptamana viitoare depunem sesizare la judecatorul de drepturi , un caz ca si al meu unde exista multi martori, hartie de la legist, deasemenea nu necesita multe investigatii suplimentare ajunge la procuratura in circa 4 max 5 luni. Pe mine ma intereseaza daca pot sa-l dau in tribunal pe acel comisar corupt pentru abuz in servici, pentru ca asa se poate numi faptul cand pe unul dintre agresori l-a audiat dupa 7 luni, iar pe al doilea nici dupa un an pe motiv ca nu sta la adresa, e plecat momental din tara, am vorbit cu el dar nu vrea sa declare nimic, acum e in carantina si nu poate venii,,,,,,,,,, si de fiecare data cand il sun gaseste alt motiv pentru care nu l-a audiat, desii exista deja la dosar cum am depus cerere sa fie adus cu mandat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!

Un sfat de la cineva care a trecut prin exact ce treceți dumneavoastră: concentrați-vă pe contestația cu privire la durata procesului penal. Dacă judecătorul va constatata tergiversarea cazului - vor fi obligați să îl rezolve în termenul stabilit de către judecător. Mergeți cu toate probele și explicați clar de ce nu se justifică. Invocați Articolul 6 CEDO.

Referitor la plângerea penală pentru abuz în serviciu, vă recomand primul sfat. Eu până nu am trecut prin așa ceva, nu aveam idee cât de des se întâmplă așa ceva. Problema este că ei fac aceste lucruri pentru că știu că nu au cum să fie trași la răspundere. Nu mă pronunț cu privire la plângere, se poate să aveți motive foarte serioase să o faceți. Dar dacă singurul motiv este tărăgănarea anchetei, eu, personal, nu mi-aș pierde timpul.

Cum am spus - mai bine concentrați-vă pe contestație și pe ce veți spune judecătorului.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Primul, utilizator
1) Depune-ti plangere pt.abuz in serviciu la Ministerul de interne;
2) Sesizati procucatura de pe raza judecatoriei unde ave-ti domiciliul.
Eu am reusit pentru o fapta mult mai usoara, mutarea momentan din sectia de politie de unde facea parte in continuare se continua cercetarile de catre directia de inspectie din cadrul MAI, deoarece doresc excluderea acestuia din cadrul Politiei pentru faptele sale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea probele video-audio in proces penal omega1969 omega1969 Buna seara, Am nevoie de o lamurire. Pot folosi in instanta, ca si probe, discutii filmate cu camera ascunsa? Ma refer strict la discutii dintre mine si ... (vezi toată discuția)
Talharie sau abuz de incredere ? latosu latosu Buna seara avocatnet.ro . Am si eu nevoie de niste opinii . Intai va voi povestii pe scurt. Intr-o anumita seara am iesit cu un prieten, care la randul lui a ... (vezi toată discuția)
Abuz politie c_mircea c_mircea Buna ziua. Am facut reclamatie impotriva unor agenti de politie. Ideea este ca am fost citat sa dau o declaratie, iar in timp ce relatam faptele comisarului ... (vezi toată discuția)