avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat, sau o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat, sau o opinie a unui ...

Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat, sau o opinie a unui specialist! Sunt insarcinata si de cand am anuntat angajatorul, atitudinea acestuia fata de mine s-a schimbat complet! Ma simt discriminata, de fiecare data cand avem sedinta se rasteste la mine, pune presiune sa termin anumite rapoarte intr-un timp anormal, ba mai mult mi-a scazut din salariu 1000 Ron, nefondat! Mentionez ca pana sa afle ca sunt insarcinata, raportul angajat-angajator era unul foarte bun! Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 7 August 2020
Buna ziua,
Puteti depune o sesizare la ITM pentru discriminare
Discriminare in ce sens?
Felul cum se comporta dupa ce a aflat ca este insarcinta nu este discrimare?
Cu celelalte colege se comporta intr-un fel si cu doamna ce este insarcinata...
Prin discriminare directă se înțelege situația în care o persoană este tratată mai puțin favorabil, pe criterii de sex, decât este, a fost sau ar fi tratată altă persoană într-o situație comparabilă.

Prin discriminare indirectă se înțelege situația în care o dispoziție, un criteriu sau o practică, aparent neutră, ar dezavantaja în special persoanele de un anumit sex în raport cu persoanele de alt sex, cu excepția cazului în care această dispoziție, acest criteriu sau această practică este justificată obiectiv de un scop legitim, iar mijloacele de atingere a acestui scop sunt corespunzătoare și necesare.

Prin hărțuire psihologică se înțelege orice comportament necorespunzător care are loc într-o perioadă, este repetitiv sau sistematic și implică un comportament fizic, limbaj oral sau scris, gesturi sau alte acte intenționate și care ar putea afecta personalitatea, demnitatea sau integritatea fizică ori psihologică a unei persoane.

In speta, se pot sesiza:
- Inspecția Muncii, prin inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă,:
- Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu discriminare? iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, Intr-un anunt dat de un angajator pentru o functie de PR, nu apare de exemplu experienta sau vechime, dar apare \"sa aibe un aspect placut\"este ... (vezi toată discuția)
"amenintari" la locul de munca buna ziua! lucrez ca si asistent ... s0pty s0pty \"Amenintari\" la locul de munca Buna ziua! Lucrez ca si asistent medical intr-un spital de stat. Exista in codul muncii vreun articol pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)