avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ca pensionar, depunerea declaratiei unice pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ca pensionar, depunerea declaratiei unice pentru venitul din chirii

Ca si pensionar care da in chirie pe baza de contract o locuinta, la depunerea declaratiei unice se iau in calcul si veniturile din pensie sau doar cele din chirii?
In sursa din care ma informez am vazut ca nu se iau in calcul veniturile din salarii dar nu am vazut despre pensii sa scrie in mod expres nimic.

Ma intereseaza sa nu depaseasca plafonul minim de 12 salarii brute pe an (care implica obligativitate de plata contributii la sanatate). Veniturile din chirii nu depasesc, insa daca se ia in considerare si pensia la venituri depasesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:32, 8 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La depunerea declaratiei unice se iau in calcul doar cele din chirii. Daca veniturile din chirii nu depasesc plafonul de 12 salarii minime brute pe an, platiti la stat doar impozitul pe venitul din inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)
Impozite și contribuții pentru venituri independente anastasemisu anastasemisu Bună ziua, As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din ... (vezi toată discuția)
Contribuție cass anastasemisu anastasemisu Bună ziua, Sunt persoana fizica și înregistrez venituri din chirii si dobânzi bancare. Depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe economie și ... (vezi toată discuția)