avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MINORI ADUSI DE TATAL INAPOI IN ROMANIA FARA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MINORI ADUSI DE TATAL INAPOI IN ROMANIA FARA INCUVIINTAREA MAMEI

Buna ziua,
am un caz special in care tinerii (necasatoriti) locuiau in Anglia de ceva vreme impreuna cu 2 copii nascuti in Romania-recunoscuti si pe numele tatalui .Parintii nu aveau rezidenta in uk si lucrau prin agentii...).Deorece nu s-au inteles, de curand au decis sa locuiasca separat (si cate unul pe rand sa stea in weekend cu copii). Weekend-ul trecut TATAL a plecat in Romania cu ambii copii( minore de 5 si 7 ani), CE E DE FACUT.?.intreaba sotia care s-a
ocupat cel mai mult de copii. Faptul ca au fost rapite de tatal fara incuviintarea mamei l-au declarat local in UK la politie si la asistenta sociala CUM A REUSIT SA IASA TATAL INAPOI IN ROMANIA CU FETELE? CE DEMERSURI LEGALE TREBUIESC INTREPRINSE?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
ADIGABI1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:31, 11 August 2020
Luati legatura cu un avocat din UK.
O sa aveti nevoie si de avocat din Romania.
Trebuie făcută o sesizare la poliția din UK pentru răpire internațională de copii. Trebuie să luați legătura cu un avocat care să formuleze la Tribunalul București o cerere de înapoiere a minorilor la reședința obișnuită din UK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din concubinaj dus din uk în românia și reținut acolo de tata Liubovi Cadis Liubovi Cadis Buna ziua. Am așa o situație, am fost un concubinaj timp de 4 ani. In acest timp am născut o fetita care acum are 3 ani. De mai mult de un an neam stabilit ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzată de răpire dacă plec împreună cu copilul din uk spre românia? Și eu, și tatăl suntem cetățeni români CristinaroZ CristinaroZ Pot fi acuzată de răpire daca plec împreună cu copilul meu din UK spre tara noastra de origine: România? Avem resedinta in Anglia, dar suntem ambii ... (vezi toată discuția)
Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)