avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regimul separatiei de bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regimul separatiei de bunuri

In cazul sotilor, casatoriti sub regimul separatiei de bunuri, daca fiecare dintrei ei cumpara/vinde un apartament, in cursul aceluiasi an, se mai considera tranzactie ocazionala pentru fiecare dintre ei?
Iar daca unul dintre ei, face 2 tranzactii de acest fel, si are astfel activitate cu caracter de continuitate, ca urmare livrarile de bunuri vor fii impozabile. Pentru datoriile care le are de platit, raspunde singur pt ele, fara sa fie afectat si celalalt?
Adica fiecare dintre soti este independent, atat cu patrimoniul sau, cat si cu datoriile.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Persoana impozabila oanacosmin03 oanacosmin03 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri: 1. Am inteles ca o persoana fizica poate vinde ocazional un apartament fara sa fie considerata persoana ... (vezi toată discuția)
Tva persoane fizice burceaneluta burceaneluta am vandut un teren in august 2007 si am cumparat un altul in aceiasi zi, pe care l-am vandut in mai 2008, imi poate da cineva o informatie referitoare la tva? (vezi toată discuția)
Se plateste tva ? sile2008 sile2008 detin un teren cumparat de la o matusa in anul 2000 l-am parcelat si am vindut 3 parcele una in anul 2001,una 2002 alta 2005,iar acum vreau sa vand tot ... (vezi toată discuția)