Buna ziua! Am un SRL nou înființat ( martie 2020), fără activitate și mă interesează să știu cum aș putea să fac delegare de salariați în Germania. Este posibil fără să fi avut activitate în țară și se poate face fără acel formular A1? Domeniul de activitate este construcții. Mulțumesc!
Citez din Codul muncii: Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Delegare... adică să iau o lucrare de la un client din Germania cu salariații mei, de plata cărora să mă ocup eu, nu vreau schimbarea locului de muncă, ci să subcontracteze lucrări acolo.
Mulțumesc!
Teoretic, pentru delegare nu se solicita formularul A1 ...
Pentru mai multe detalii , adresati-va:
Biroul ataşatului pentru probleme de muncă și sociale pentru RF Germania și Austria
Dna. Ioana Manole
Ataşat pentru probleme de muncă și sociale
Tel: +49 (0)30 212 39 108
Fax: +49 (0)30 212 39 399
E-mail: berlin.social@mae.ro
Social în germania
Gabi..
Buna seara am si eu nevoie de ajutor lucrez de aproape un an in germania cu o firma romaneasca si vreau sa ami iau familia cu mine eventual sa ma mut acolo ... (vezi toată discuția)