Locuiesc intr-un bloc relativ nou, fiind proprietar la parter. Toti cei de la parter avem curti private (proprietate trecuta in CF, si iesire din apartament in curtea privata). Aceste curti sunt lipite una de cealalta in jurul blocului. In exteriorul curtilor, in jurul blocului, este un gard de lemn facut de constructor acum 5-6 ani (2014-2016). Din pacate calitatea gardului este jalnica, lemnul putrezeste si noi de la parter tot reparam la el degeaba.
Am dori sa schimbam acest gard intr-unul diferit, de metal, verde, frumos, si discret. Nelamuririle noastre sunt:
1. Este gardul proprietate privata a celor de la parter sau proprietate comuna a blocului? In contractul de vanzare de la bloc ce am, la spatii comune, este mentionat doar gardul de beton, nu si cel de lemn.
2. In contractul de vanzare se stipuleaza ca gardul trebuie sa fie uniform in jurul blocului. Daca gardul este considerat proprietate privata, si cei de la parter il shimba cu altul, uniform la toti, ceilalti locatari mai pot interveni sa blocheze modelul ales de proprietarii de la parter care platesc lucrarea?
3. Este nevoie de proiect cu arhitect pentru schimbarea gardului cu altul diferit?
4. Este nevoie de aprobare de la primarie pentru schimbarea gardului cu altul diferit?
5. Daca actualul gard, putrezit si prapadid se darama la o furtuna si de exemplu loveste o persoana sau o masina din parcare, cine poate fi tras la raspundere?
PS: Spatiul pe care se afla gardul este chiar dupa bordura, teoretic pe spatiul meu privat. Iar toata zona verde, trotuarele, caile de acces si parcarea din jurul blocului sunt spatii private pe CF-ul blocului.
Cel mai recent răspuns:
mitabiciclista , utilizator
12:10, 14 August 2020