avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, As dori sa stiu daca pot depune o chemare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, As dori sa stiu daca pot depune o chemare la judecata ...

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot depune o chemare la judecata prin email, dintr-un alt oras. Stiu ca cererea trebuie depusa cu duplicat, la fel si probele (care sunt cam multe; vre-o 25-30 de pagini). Va accepta oare Judecatoria cererea mea si probele depuse sub forma de PDF ca apoi sa le faca copii si sa le distribuie persoanei parate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Davieboy , utilizator 17:00, 18 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți, dar trebuie să trimiteți ulșterior și cererea în format fizic, cu semnătura în original și cu toate actele de care înțelegeți să vă folosiți. Cererea se depune în atâtea exemplare câți pârâți există+un exemplar pentru instanța de judecată.
acest răspuns util
Cel mai simplu.trimiteti frumos prin posta cu confirmare de primire acțiunea într-un exemplar pt instanta plus un exemplar pt fiecare pârât însoțită de inscrisurile aferente ,semnate și certificate conform cu originalul pe fiecare înscris în parte.Este varianta care va va scuti de necazuri,varianta dorita de dvs prezintă o serie de probleme ulterioare transmiterii care mai rau o sa va încurce.
Am uitat sa mai intreb un lucru esential. Cum as putea achita taxa de timbru judiciar fara a ma deplasa de la un capat al tarii, la celalalt. Mentionez ca nu cunosc absolut pe nimeni in orasul unde vreau sa depun cererea de chemare in judecata. Multumesc.
acest răspuns util
Trebuie să sunați la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) din cadrul Primăriei din localitatea de domiciliu și să cereți contul bancar și CUI-ul. Apoi, mergeți la orice oficiu poștal din România, comunicați contul și CUI-il și plătiți taxa de timbru judiciar.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Adrian ALBU, Avocat
Multumesc frumos!

Adrian ALBU a scris:

Trebuie să sunați la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) din cadrul Primăriei din localitatea de domiciliu și să cereți contul bancar și CUI-ul. Apoi, mergeți la orice oficiu poștal din România, comunicați contul și CUI-il și plătiți taxa de timbru judiciar.

Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Davieboy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura instanta civila ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma lamuriti cu privire la procedura ce va trebui urmata in cadrul unui proces civil privind rezolutiune contract vanzare cumparare:am depus la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala blonzi blonzi Buna ziua,am luat o amenda + retinerea talonului (folie) pentru viteza 240 leiiar pentru folie 360 lei+retinerea talonului,pentru viteza si folie pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Judecatoria nu recunoaste ca am trimis dovada platii taxei de timbru!! Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am platit taxa de timbru si timbre judiciare, corect, cum mi s-a cerut de catre judecatoria sector 4 Bucuresti si din ... (vezi toată discuția)