Trebuie sa angajez un avocat pentru a-l apara pe sotul meu, acuzat intr-un dosar de vatamare corporala.
Ma intereseaza daca trebuie sa se faca un contract intre mine si avocat sau ce documente certifica faptul ca el il apara si in ce baza se poate stabilii onorariul lui .Care este procedura propriu zisa de stabilire a onorariului , ca sa stiu la ce sa ma astept.
Intre avocat si asistat se incheie un contract de asistenta juridica,parafat de parti.Onorariul depinde de casa de avocatura sau cabinetul caruia va adresati.Casele renumite de avocatura percep onorarii mai mari sau mari.Oricum onorariul este la latitudinea casei de avocatura sau a avocatului angajat,in functie si de performantele profesionale,dar si de eventuale alte cheltuieli ocazionate de proces,pe care avocatul respectiv le-ar efectua(de exemplu transport,gazduire la hotel,alte consumuri).
Deci,onorariul poate varia ,sa zicem,intre 2000 si 6000 de lei(RON)
Onorariu avocat
burgcrist
Buna ziua,
Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza ... (vezi toată discuția)