avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... angajare avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

angajare avocat

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat si va rog sa ma ajutati.

Trebuie sa angajez un avocat pentru a-l apara pe sotul meu, acuzat intr-un dosar de vatamare corporala.

Ma intereseaza daca trebuie sa se faca un contract intre mine si avocat sau ce documente certifica faptul ca el il apara si in ce baza se poate stabilii onorariul lui .Care este procedura propriu zisa de stabilire a onorariului , ca sa stiu la ce sa ma astept.

Va multumescanticipat.
Cel mai recent răspuns: cicio_carina , utilizator 16:37, 21 Decembrie 2009
Intre avocat si asistat se incheie un contract de asistenta juridica,parafat de parti.Onorariul depinde de casa de avocatura sau cabinetul caruia va adresati.Casele renumite de avocatura percep onorarii mai mari sau mari.Oricum onorariul este la latitudinea casei de avocatura sau a avocatului angajat,in functie si de performantele profesionale,dar si de eventuale alte cheltuieli ocazionate de proces,pe care avocatul respectiv le-ar efectua(de exemplu transport,gazduire la hotel,alte consumuri).
Deci,onorariul poate varia ,sa zicem,intre 2000 si 6000 de lei(RON)
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
multumesc frumos pentru detalii.
deci in mod cert pentru banii care mi -au fost ceruti trebuie sa se incheie un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pentru avocati-dosar penal dia2120 dia2120 am o mare nedumerire. care poate fi cel mai mare onorariu pe care un avocat il poate solicita intr-un dosar penal -acuzatie talharie? cu respect (vezi toată discuția)
Onorariu avocat burgcrist burgcrist Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos cit este un onorariu acceptabil (mediu ca si tarif) pentru aparare intr-un proces penal? Am inteles ca se negociaza ... (vezi toată discuția)
Conventie potrivit codului fiscal cu un avocat gh3gh1 gh3gh1 ce contributii trebuie platite in cazul unei conventii incheiate potrivit codului civil cu un avocat, care sa reprezinte societatea in instanta? (vezi toată discuția)