avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Art 25 alin. 3 din legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Art 25 alin. 3 din legea ...

A și dori să întreb la ce se referă art 25 alin. 3 din legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. Mai precis daca am 14 ani 6 luni și 5 zile vechime in serviciu....pot cere deschiderea dreptului la pensie de serviciu având în vedere că celelalte condiții sunt indeplinite. A se vedea și art. 16 lit. b din aceiași lege. Mulțumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 18 August 2020
Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parțială militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puțin 10 ani vechime în serviciu, și care se află în una dintre următoarele situații:
a) sunt trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive sau nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale;
b) sunt trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.(2) Cuantumul pensiei anticipate parțiale pentru militarii, polițiști

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Ce vechime trebuie sa ai și la ce vârstă de pensionezi ca și cadru militar? (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu anticipata partial la polițiști, se aproba ... Ion Sav Ion Sav Pensie de serviciu anticipata partial la polițiști, se aproba cu respectarea art.18, respectiv vechime 20 ani și apt limitat? As fi recunoscător dacă ma ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie anticipata partiala la 42 de ani? dorat dorat lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la ... (vezi toată discuția)