buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat : am cumparat o masina in valoare de 16000 euro de la o persoana fizica dintr-un oras mai indepartat fata de cel in care locuiesc. Am fost la reprezentanta de acolo si am facut verificari la km parcursi si la elemente de mecanica, insa pt caroserie si vopsea cei de acolo au spus ca nu detin aparat de masura.
La intoarcerea acasa, a doua zi, am facut la reprezentanta din orasul meu testul de vopsea si a reiesit ca masina a avut avarie totala, ca a fost reparata si chituita toata caroseria, apoi vopsita. Astfel, am constatat ca mi s-a vandut o masina cu un viciu ascuns, pe care nu am avut cum sa il verific la fata locului. As dori sa inapoiez masina proprietarului si sa cer banii inapoi.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa reglementeze astfel de situatii prin care sa pot solicita returnarea banilor sau daca il pot actiona in instanta.
va multumesc!
Ok, au fost martori la preluarea mașinii ? Ați întrebat dacă mașina a avut daune, întrebare care să o fi auzit și eventualul martor ? Mă gândesc că ar putea să fie făcută o plângere penală pentru înșelăciune, dar trebuie verificate aspectele despre care v-am întrebat.