Intrebarea mea se refera la forma legala(sau formele) prin care pot intermedia dezvoltarea unui proiect software(de exemplu site web). Am un client si un dezvoltator.As dori sa preiau ce a creat dezvoltatorul, cu drepturi de autor(cu acordul lui) si sa cedez dreptul de folosire beneficiarului, pastrand drepturile de autor. Care ar fi pasii?
De software(aplicatie) va beneficia proprietarul unui website si acesta va fi distribuit gratuit catre utilizatori, deci inteleg ca nu este nevoie de rnpc. In 2 pasi m-am gandit la urmatoarea abordare:
-cesiune drepturi de autor de la dezvoltator catre mine(am.nevoie sa imi pun in portofoliu proiectul)
-cesiune mai departe a dreptului de utilizare catre proprietar, său ceva similar, v-as ruga sa ma lamuriti cu acest pas mai exact
Este ok aceasta abordare?
intelegeti gresit din start, si iata de ce: faptul ca un dezvoltator pune la dispozitie gratuit programul sau unor terti, publicului, etc., nu echivaleaza la renuntarea la dreptul de autor. este doar o opinie, altii pot avea pareri diferite