avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de plata pentru concediul medical de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de plata pentru concediul medical de sarcina si lauzie?

Cum se calculeaza un concediu medical pentru sarcina si lauzie atunci cand angajata are doar 2 luni de angajare. A fost angajata cu data data de 01.06.2020 iar concediul este acordat cu data de 01.08.2020.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 27 August 2020
Si inainte ce ocupatie a avut, a mai muncit si in alta parte?
Daca nu... se poate acorda, daca doreste, dar nu se calculeaza si nu se plateste pentru ca nu are stagiul minim de cotizare de 6 luni in ultimele 12, anterior lunii in care beneficiaza de acesta.

Pentru Concediul de risc maternal, reglementat de OUG 96/2003, nu este nevoie de un stagiu minim de cotizare.
Nu a mai lucrat.
Potrivit art. 7 din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, conditia pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate este indeplinirea stagiului minim de asigurare de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

In speta, un salariat nu poate beneficia de concediu medical daca nu indeplineste conditiile prevazute de lege.
Este vorba despre concediul de sarcina si lauzie unde stagiul de cotizare trebuie sa fie de cel putin o luna. Eu ma intrebam despre calculul acestui concediu.
Pentru concediu de sarcina si lauzie , stagiul minim de asigurare este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical..... vedeti textul de lege postat mai sus.

Nu exista un calcul anume, intrucat nu beneficiaza de asa ceva daca nu are indeplinita conditia ceruta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de maternitate dascaluf dascaluf Buna ziua, imi poate explica cineva va rog daca eu lucrez de exemplu doar in luna a 7-a anterioara nasterii copilului, beneficiez de concediu de maternitate si ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza si cum pot beneficia de prenatal? rox_ann07 rox_ann07 cum e cu prenatalul? cum se calculeaza si cate luni trebuie sa ai lucrate cu carte de munca sa poti beneficia de el? (vezi toată discuția)
Cand se poate intra in concediu de maternitate? andresvench andresvench Cand se poate intra in concediu de maternitate, ce stagiu de cotizare trebuie efectuat si daca se considera o luna stagiu de cotizare care nu se afla in cele 6 ... (vezi toată discuția)